30/7 2022 - Bifondsdag i norra Bohuslän

ENDAGSTUR I BOHUSLÄN

Trädgårdarna i Roadtrip no.10 har öppet till förmån för Bifonden 30 juli.

Läs gärna artikeln om en trädgårdsresa i Endagstur i Bohuslän

Öppet kl.11-15 om ej annat anges.
Utskriftsbar adresslista, pdf.

 

Runtminknut
Södra Sjöritz 49, 455 93 Munkedal
Välkommen till en privat trädgård för alla sinnen. Trädgården består av ett flertal mysiga rum, var och ett med sin egen prägel, men ändå med en gemensam stil. Här finns bl. a flera pergolas, upphöjda rabatter, en köksträdgård och ett flitigt använt växthus, byggt genom återbruk. Många av växterna i trädgården är valda för sina vackra blad och kombinationer dem emellan. Blomningen är ofta ljus för att synas väl i skymningen. Hönorna i hönsgården tillför trivsamt kackel och porlande vatten, knastrande grus och insekters surr bidrar till den njutning du kan uppleva här. Strosa runt och göra dina egna upptäckter, smittas av trädgårdsglädjen och fika i antingen sol eller skugga. Fika ingår i entrén, gratis för barn. Öppet kl.11-15.

Alaskaträdgården
Nord-Långö, 452 90 Strömstad
Välkomna till det mytomspunna Alaska! Helena Lantz, Selin Charter, berättar om guldgräverskan Hilma Wounsch Svedal som byggde platsen för hundra år sedan. Guidning kl.11. Guidning och Bifondens bok ”Bi-tips för din trädgård” 100kr. Pengarna går oavkortat till Bifonden. Båten avgår kl.10 från norra hamnen i Strömstad. Retur 13.30. Båtturen kostar 200kr. 

Kosters trädgårdar
Kosters Trädgårdar 1 453 05 Sydkoster
Söker du inspiration till ett gott, hållbart liv? Då är det här platsen för dig. Med permakultur som ledord skapas här en produktiv livsmiljö där trädgården är som ett slags vardagsrum. Här råder mycket aktivitet. Du kan handla i bageriet eller äta något gott från restaurangen som självklart erbjuder råvaror från den egna trädgården. I växthuset arrangeras vernissage. I de två gårdsbutikerna erbjuds allt från nyskördade grönsaker, sylt, goda oljor, vinäger, örtsalt, ägg, glass och nybakat bröd till litteratur, trädgårdsredskap, fröer, keramik, hängmattor och annat skönt för trädgården. Öppet kl.10-22.