Fotoutställning i Jonsereds trädgårdar

Fotografen Daniel Eek ställer ut sina bilder i harmoni med trädgården

Bilderna i utställningen är tagna i närområdet och skapar ett fönster ut mot naturen från trädgårdarna.
Så här beskriver fotografen Daniel Eek sin utställning: 
– Jag vill visa en natur som är lite mer än det du kanske ser på en vanlig promenad. En skönhet och en känsla de flesta av oss missar för att vi inte stannar upp tillräckligt i våra tankar för att ta in det vi faktiskt har framför oss. Det handlar inte om det spektakulära och det adrenalinstinna, utan snarare om styrkan hos det subtila, det dova och det finstämda. Om du för en kort stund, när du ser mina bilder, känner att du står där bredvid mig i skogen, lugn och harmonisk, då tror jag att jag har lyckats.

Det går även att ta del av en digital guidning om utställningen med fotografen och trädgårdsmästaren i Jonsereds Trädgårdar. Skanna QR-koden som du hittar vid entrén och vid varje bild.

Trädgårdarna och utställningen är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Det är alltid fritt inträde till Jonsereds Trädgårdar. 

Jonsered har utmärkta förbindelser med kollektivtrafik. Tågstationen ligger bara ett stenkast från Jonsereds Trädgårdar. Vi ser gärna att du använder kollektivtrafiken då det under högsäsong råder parkeringsbrist i området. Men om du kommer med bil och har starka friska ben, får du gärna parkera nere vid Jonsereds fabriker. På så sätt lämnar vi plats för de som behöver parkera nära trädgården och minskar biltrafiken på den känsliga vägen upp till trädgårdarna.