9/7 2022 - Bifondsdag i Alingsås till Änglagårdsland

FRÅN ALINGSÅS TILL ÄNGLAGÅRDSLAND

Trädgårdarna i Roadtrip no.6 har öppet till förmån för Bifonden 9 juli.

Läs gärna artikeln om en trädgårdsresa i Från Alingsås till Änglagårdsland. Notera att de övriga trädgårdarna i artikeln enbart har öppet ordinarie öppettider. 

Öppet kl.11-15 om ej annat anges.
Utskriftsbar adresslista, pdf.


Grustorps Plantskola
Skabo 120, 523 99 Hökerum
Kom och besök en skogsträdgård fylld av ätbara perenner, träd och buskar. Njut vid den lilla dammen eller sitt ner på någon av de små, gömda sittplatserna.

Wardins 
Jäla Korsgården 2, 521 55 Floby
Bifondens dag – en dag om blommor och bin! Möt biodlare i trädgården och lär dig mer om växter som gynnar pollinatörerna. Honung är också ett naturligt tema denna dag i caféet. Välkommen till en visningsträdgård som är plats för njutning, inspiration och sann glädje. KRAV-odlat och efter permaculturens principer erbjuds grönsaker, kryddor, bär, frukt och blommor.

Årås säteri
Kölingared 112, 565 93 Mullsjö
Välkommen till platsen som en gång benämndes Häradets förnämsta gods och herresäte. I änglagårdsmiljön hittar du trädgårdscafé och personer från föreningen på plats som guidar i trädgården. Honung från säteriets kupor kommer att finnas till försäljning och information om de bivänliga växterna finns på plats runt omkring i trädgården.

I övriga trädgårdar i denna roadtrip arrangeras inget för Bifonden denna dag. De har dock öppet enligt sina ordinarie öppettider.

Nolhaga Park
Nolhaga allé 9, 441 55 Alingsås
Kom och njut av anrika Nolhaga park och slott – på promenadavstånd från charmiga Alingsås. Här finns att uppleva alla årstider, för både stora och små.
Idag arrangeras inget för Bifonden men parken har öppet som vanligt.

Gräfsnäs Slottsruin och park
Wasaallén 8 466 95 Alingsås
Låt utflykten gå till en miljö som är både historisk och vacker. Väl här kommer du förstå varför platsen är en av Alingsås Kommuns mest besökta utflyktsmål.
Idag arrangeras inget för Bifonden men parken har öppet som vanligt.

Västergården Trädgård
Bergstena Västergården 1, 441 92 Alingsås
Idag arrangeras inget för Bifonden. Se i Västergårdens sociala media för öppettider.