Trädgårdskurs - En hållbar trädgård året om

Är du nyfiken på att lära dig mer om året i trädgården och att odla hållbart, kanske i sällskap med honungsbin? Kursen ges av Trädgårdsmästeriet i Lycke och Vävra Utbildning i samarbete med Tofta Herrgård Magasinet. 

Du får en inspirerande heldag där du får utveckla dina kunskaper om hållbar trädgårdsodling. Vi serverar en ljuvlig vegetarisk sopplunch, nybakat bröd och god ost och naturligtvis startar vi dagen med kaffe/te och hembakad surdegsfralla. På eftermiddagen fika med en av caféets egenbakade favoritkakor. 

Kursen innehåller 

• Året i trädgården, tips och inspiration för varje säsong 

• Skapa en frisk trädgård, en grön oas 

• Klimatet i din trädgård 

• Jord, kompost och gödsel 

• Nyttodjur och skadedjur 

• Beskärningstider; träd & buskar 

• Förläng säsongen och mycket mer! 

Du får också en inblick i honungsbiets värld och levnadsvillkor. Likaså något om biodlingens inverkan och betydelse i hållbar trädgårdsodling. 

Plats: Vi håller till på Magasinet på Tofta Herrgård i Kungälv, en 1700-talsherrgård på den vackra Toftahalvön nära Marstrand. Fri parkering. Tid: Lördag 19 september 9.30 – 16.00 Pris: 950 kr för utbildning inklusive lunch och fika.

Anmälan och villkor: Du anmäler dig till: vavrautbildning@gmail.com (ange om du vill betala via Swish/faktura) 

Sista anmälningsdag och betalning senast 4 september. Först till kvarn gäller* 

Anmälan är bindande efter 4 september (Du kan sälja din plats till annan deltagare) 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller Corona och Covid-19 och kursen har ett maxantal deltagare på 20 personer* Vi har gott om plats och man kan hålla avstånd. Tillgång till handsprit finns liksom möjlighet att tvätta hän- derna. Vi vill tydliggöra att man vid minsta tecken på symptom ska stanna hemma och inte delta i kursen. 

Övernattning och middag: Det finns även möjlighet för deltagare att boka såväl middag som övernattning med frukost på Tofta Herr- gård. För information, kontaktuppgifter och bokning läs mer på www.toftaherrgard.se 

Varmt välkomna! 

Läs mer: www.toftaherrgardmagasinet.com facebook: Tofta Herrgård magasinet Trädgårdsmästeriet i Lycke 

Instagram: @toftaherrgardmagasinet @lycke_tradgard