Alphems Arboretum

Är du botaniskt intresserad och/eller söker du avkoppling i en vacker och fridfull miljö? Då har du hamnat helt rätt, Alphems Arboretum är platsen där varje årstid har sin tjusning i både grönska och färger.

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Alphems Arboretum

Vecka
År
27 Jun Mån28 Jun Tis29 Jun Ons30 Jun Tor01 Jul Fre02 Jul Lör03 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Välkommen att besöka parken som har en oväntad koppling till Snövit!

Under 50 års tid, med start 1903, anlades parken av lantbrevbärare Frans Johan Gegerfeldt. Här kan du som besökare vandra runt bland 300 olika sorters träd och buskar samtidigt som du förundras över Herr Gegerfeldts omfattande stenläggningar. Startskottet för trädgården var de amerikanska granar han planterade utanför sin lilla stuga. Att trädgårdsanläggningen sedermera skulle omfatta ett tre tunnland stort område med sällsynta buskar och träd från hela världen var nog inget som han där och då kunde föreställa sig. Vad har nu Snövit med denna vackra plats att göra kan man undra. Jo, Gegerfeldts stuga har stått som förebild för dvärgarnas stuga i filmen om Snövit. Kom och se den med egna ögon.

Sommartid arrangeras underhållning och kaffestugan är då öppen. För aktuellt program, se hemsidan. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns att tillgå. Det finns gott om plats för den som vill äta medhavd matsäck. Parken är alltid öppen men önskas guidning bokas det per telefon. Parkering finns för både bil och buss. Det går även bra att stå med husbil på parkeringen för den som önskar övernattning. Entré till parken är 30 kr och det betalas antingen via swish eller kontant i lådan vid ingången.

Trädgårdarna i Roadtrip no.6 "Från Alingsås till Änglagårdsland" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.5 "Tredagarstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.10 "Endagstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!