Alphems Arboretum

Är du botaniskt intresserad och/eller söker du avkoppling i en vacker och fridfull miljö? Då har du hamnat helt rätt, Alphems Arboretum är platsen där varje årstid har sin tjusning i både grönska och färger.

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Alphems Arboretum Falköping

Vecka
År
10 Jun Mån11 Jun Tis12 Jun Ons13 Jun Tor14 Jun Fre15 Jun Lör16 Jun Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Välkommen att besöka parken som har en oväntad koppling till Snövit!

Under 50 års tid, med start 1903, anlades parken av lantbrevbärare Frans Johan Gegerfeldt. Här kan du som besökare vandra runt bland 300 olika sorters träd och buskar samtidigt som du förundras över Herr Gegerfeldts omfattande stenläggningar. Startskottet för trädgården var de amerikanska granar han planterade utanför sin lilla stuga. Att trädgårdsanläggningen sedermera skulle omfatta ett tre tunnland stort område med sällsynta buskar och träd från hela världen var nog inget som han där och då kunde föreställa sig. Vad har nu Snövit med denna vackra plats att göra kan man undra. Jo, Gegerfeldts stuga har stått som förebild för dvärgarnas stuga i filmen om Snövit. Kom och se den med egna ögon.

Sommartid arrangeras underhållning och kaffestugan är då öppen. För aktuellt program, se hemsidan. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns att tillgå. Det finns gott om plats för den som vill äta medhavd matsäck. Parken är alltid öppen men önskas guidning bokas det per telefon. Parkering finns för både bil och buss. Det går även bra att stå med husbil på parkeringen för den som önskar övernattning. Entré till parken är 30 kr och det betalas antingen via swish eller kontant i lådan vid ingången.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!