Bakom häcken

Lummigt, grönt och en fantastisk plats att njuta av. Välkommen hit!

ÖPPETTIDER PÅ Bakom häcken Falkenberg

Öppet enligt överenskommelse.

En romantisk naturträdgård gömmer sig bakom häcken 

Här möts du av en genomtänkt komposition av frodig växtlighet varvat med sten och slingrande grusgångar. Här finns blommande träd, hortensia, klängväxter, prydnadsbuskar, vattenväxter och mycket mer. Sitt gärna ner intill den runda dammen och njut av allt du ser. Under högsommaren kan du njuta av astilbe, nävor, lavendel, nepeta, fackelblomster och buddleja. Även under resterande årstider finns det mycket att se. Trädgårdens grundare och ägare är, utöver trädgårdsfantast, även mycket kunnig om fåglar. Det har bidragit till att trädgården är en favorit även bland dem. 

Trädgårdsvandring erbjuds på svenska och engelska. Det finns gott om plats för medhavd fika och hundar är särskilt välkomna hit! Det finns tyvärr ingen gästtoalett. Framkomligheten för rullstol/rollator är starkt begränsad. Parkering för bil finns intill trädgården. Besök i trädgården förbokas via mail eller telefon. Trädgården är lämpad för mindre sällskap.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!