Baldersnäs Herrgård

Vackert beläget på en halvö ligger den dalsländska pärlan Baldersnäs. Redan vid början av 1800-talet anlades den engelska parken, då förnämast i sitt slag.

Boende
Café
Restaurang
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Baldersnäs Herrgård Bengtsfors

Vecka
År
08 Apr Mån09 Apr Tis10 Apr Ons11 Apr Tor12 Apr Fre13 Apr Lör14 Apr Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Storslagen natur och sekelskiftescharm. Här är lätt att bli imponerad

Parken består till stor del av finklippta gräsytor, fantastiska träd och många buskar. Flera av de träd som planterades på 1800-talet finns kvar än idag. Parkens grundare Carl Fredrik Waern rönte internationell uppmärksamhet för sina idéer och för skapandet av detta mästerverk till trädgård. Han såg bl.a. odlingsmarkerna som en del av parklandskapet. Det finns gångstigar både i parken och utefter strandpromenaden som sträcker sig ca 7 km runt halvön. Här finns flera fina badplatser och två berömda, konstgjorda holmar – Parasollholmen och Lindholmen. Örtagården och grönsaksodlingen förser den intilliggande restaurangen med närodlat.

Parken är alltid öppen för besökare. Gästtoaletter finns och parkeringsmöjligheterna för både bil och buss är mycket goda. Fika finns på det sommaröppna caféet. Medhavd matsäck kan med fördel ätas i parken. Lekplats och hantverksbutik finns på området. Kopplade hundar är välkomna.