Björnhyltans Trädgård

Visningsträdgård med växthus, köksträdgård, örtagård, gårdsbutik och kulturstig. Här upplever du ekologi i praktiken. Kurser och unika upplevelser erbjuds. Trädgårdsguidningar arrangeras.

Värt att notera - GPS visar ibland skogsväg som inte är framkomlig.

ÖPPETTIDER PÅ Björnhyltans Trädgård

Vecka
År
09 Jul Mon10 Jul Tue11 Jul Wed12 Jul Thu13 Jul Fri14 Jul Sat15 Jul Sun
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
ÖPPNAR 14:00
STÄNGER19:00
ÖPPNAR 14:00
STÄNGER19:00
STÄNGT
STÄNGT

Blommande persikoträd och matnyttiga grödor

Bland stengärdsgårdar, åkrar och ängar hittar du Björnhyltans Trädgård. Här odlas matnyttiga grödor men också växter för ögonfröjd. Det finns en visningsträdgård med ett växthus för odling och njutning i Medelhavets tecken. Från det gamla jordbrukets trädgård har fruktträd och perenner sparats medan den täckodlade köksträdgården, örtagården och blomstergården har tillkommit på senare år. Runt ladugården möts du av höns och får. Gårdsbutiken är öppen under säsong och erbjuder dagens skörd men också odlingshjälpmedel till din egen odling. Varför inte gå grundkurs i ekologisk odling eller fördjupa dig i matjord? Här finns möjligheterna!

Din medhavda fika tar du med dig in under det blommande persikoträdet i växthuset eller så sitter du i den grönskande trädgården. På torsdagarna i juli-september kl.18 går en guidad tur medan guidning övrig tid, eller på engelska, sker via bokning. 2 augusti kl 16 och 18 går guidningen i Bifondens anda tillsammans med den lokala biodlaren.

Framkomlighet för barnvagn, rollator och rullstol är god och parkering sker i anslutning till trädgården. Gästtoalett finns. Hund ej tillåten. Hit kommer du bilburen. 

Närliggande väl värda besöksmål är dressinåkning i Ambjörnarp, Glasets Hus i Limmared, Torpa Stenhus samt Naturreservatet kring Hofsnäs Herrgård.

28 June 2018
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
20 February 2018
26/3 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!