Björnhyltans Trädgård

Visningsträdgård med växthus, köksträdgård, örtagård, gårdsbutik och kulturstig. Här upplever du ekologi i praktiken. Kurser och unika upplevelser erbjuds. Trädgårdsguidningar arrangeras.

Värt att notera - GPS visar ibland skogsväg som inte är framkomlig.

Café
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Björnhyltans Trädgård Tranemo

Vecka
År
13 Nov Mån14 Nov Tis15 Nov Ons16 Nov Tor17 Nov Fre18 Nov Lör19 Nov Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT

Blommande persikoträd och matnyttiga grödor

Bland stengärdsgårdar, åkrar och ängar hittar du Björnhyltans Trädgård. Här odlas matnyttiga grödor men också växter för ögonfröjd. Det finns en visningsträdgård med ett växthus för odling och njutning i Medelhavets tecken. Från det gamla jordbrukets trädgård har fruktträd och perenner sparats medan den täckodlade köksträdgården, örtagården och blomstergården har tillkommit på senare år. Runt ladugården möts du av höns och får. Gårdsbutiken är öppen under säsong och erbjuder dagens skörd men också odlingshjälpmedel till din egen odling. Varför inte gå grundkurs i ekologisk odling eller fördjupa dig i matjord? Här finns möjligheterna!

I trädgårdskaféet kan du njuta av en god fika under dignande vinrankor eller ta med fikat ut i den grönskande trädgården. Varje fredag kl. 17, då gårdsbutiken är öppen, går en guidad tur, medan guidning övrig tid eller på engelska sker via bokning.

Framkomlighet för barnvagn, rollator och rullstol är god och parkering sker i anslutning till trädgården. Gästtoalett finns. Hund ej tillåten. Hit kommer du bilburen.