Christians Café & Trädgård

Mitt i Falkängens Hantverksby på Kinnekulle finns Christian och hans snälla hund Ferenc. Här växer en trädgård fram med respekt för natur, kultur, hållbarhet och pollinatörer. Njut av ett bakverk (som är som ett konstverk) samtidigt som Christian gärna berättar om visionen för trädgården.

ÖPPETTIDER PÅ Christians Café & Trädgård, Götene

Vecka
År
23 Jan Mån24 Jan Tis25 Jan Ons26 Jan Tor27 Jan Fre28 Jan Lör29 Jan Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT

En inspirerande startpunkt för kropp och själ

Filosofin här är enkel- att leva med det man gör, och så nära naturen som möjligt. Här används ingen konstgödning för tillväxt eller gifter mot ogräs. Gödningen kommer i stället från de egna hönsen och komposten eller från vänners hästar.

Christian är en trädgårdskolorist, konstnär och hantverkare och allt förenas som en enda tavla av konstnärlig verksamhet. Trädgården får en stark estetik med känslan av att vara inredd men inte statisk. 

Det är en öppen och generös känsla som är tänkt att råda i trädgården, en trädgård för evenemang, besökare, blommor, pollinerare och djur samt underbar fika. Och kakorna, de bakar Christian själv. Här erbjuds alltid sju sorters kakor och andra bakverk, allt enligt gamla skolans regler.
 
Falkängens Hantverksby ligger i en naturskön, historisk gammal bruksmiljö på Kinnekulle. Här finns natur-och kulturhistoria, en världsunik geologi och ett levande samhälle. Runt Falkängen finns mycket att upptäcka och flera pilgrimsleder korsar trakten. Boende finns på Falkängens vandrarhem.