D'Arcys Trädgård, Lyrön

Omgiven av Bohusläns karaktäristiska klippor ligger den lilla trädgården där både fruktträd och näckrosor frodas. Här hämtar du inspiration till att skapa utifrån det som en plats erbjuder.

Kulturmiljö
Meet the locals
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ D'Arcys Trädgård Lyrön Orust

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön

Trädgårdsinspiration med återbruk i fokus, D'Arcys visar på möjligheterna

Trädgården, som ligger endast ett stenkast från havet, är en väl gömd liten pärla på Lyrön. Här växer doftande rosor, perenner, fruktträd samt en del udda växter som trivs väl i det varma men vindutsatta läget. Att tänka ny funktion och återbruk är karaktäristiskt för familjen D'Arcy och de hoppas på att kunna inspirera besökarna till just det. Att utifrån en plats och de möjligheter den erbjuder skapa nytt och annorlunda, trots små medel, är det som är den spännande utmaningen. Här har den gamla brunnen förvandlats till en inbjudande näckrosdamm och trädgårdssoffan är av strippad sekelskifte och tre sängbottnar!

Trädgårdsstilen är engelsk/romantisk och under högsommaren kan du njuta av stormhatt, liljor, lavendel, stockros, dahlior mm. Från vår till höst finns säsongsenlig blomsterfägring att njuta av. Oavsett när du kommer hit, så finns det mycket att se. Odlingsprincipen är ekologisk och naturenlig. Det finns gott om plats att slå sig ner med den medhavda fikakorgen, antingen i trädgården eller inomhus om vädret så kräver. Har du inte med dig egen fika så bjuder vi på det . Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns. Honung från Lyr erbjuds till odlarpris.

Trädgården lämpar sig bäst för ett sällskap i taget. Inför ett besök önskas föranmälan. Då får du samtidigt en utförlig vägbeskrivning hit. Det är en ca 1500 meter lätt promenad från parkeringen för att komma till trädgården. Det fungerar fint med barnvagn, dock är inte terrängen lämplig för rullstol/rollator. Färjan hit går från Lyresten.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!