D'Arcys Trädgård, Lyrön

Omgiven av Bohusläns karaktäristiska klippor ligger den lilla trädgården där både fruktträd och näckrosor frodas. Här hämtar du inspiration till att skapa utifrån det som en plats erbjuder.

Kulturmiljö
Meet the locals
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ D'Arcys Trädgård Lyrön Tjörn

Öppettider 2023
21 maj, 12-18 juni, 22-23 juli och 12-13 augusti.
Övrig tid öppen efter överenskommelse.

OBS! Maila ert telefonnummer innan ankomst för guidning till trädgården.

Trädgårdsinspiration med återbruk i fokus, D'Arcys visar på möjligheterna

Trädgården, som ligger endast ett stenkast från havet, är en väl gömd liten pärla på Lyrön. Här växer doftande rosor, perenner, fruktträd samt en del udda växter som trivs väl i det varma men vindutsatta läget. Att tänka ny funktion och återbruk är karaktäristiskt för familjen D'Arcy och de hoppas på att kunna inspirera besökarna till just det. Att utifrån en plats och de möjligheter den erbjuder skapa nytt och annorlunda, trots små medel, är det som är den spännande utmaningen. Här har den gamla brunnen förvandlats till en inbjudande näckrosdamm och trädgårdssoffan är av strippad sekelskifte och tre sängbottnar!

Trädgårdsstilen är engelsk/romantisk och under högsommaren kan du njuta av stormhatt, liljor, lavendel, stockros, dahlior mm. Från vår till höst finns säsongsenlig blomsterfägring att njuta av. Oavsett när du kommer hit, så finns det mycket att se. Odlingsprincipen är ekologisk och naturenlig. Det finns gott om plats att slå sig ner med den medhavda fikakorgen, antingen i trädgården eller inomhus om vädret så kräver. Fika erbjuds även till självkostnadspris. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns. Honung från Lyr erbjuds till odlarpris.

Trädgården lämpar sig bäst för ett sällskap i taget. Inför ett besök önskas föranmälan. Då får du samtidigt en utförlig vägbeskrivning hit. Det är en ca 1500 meter lätt promenad från parkeringen för att komma till trädgården. Det fungerar fint med barnvagn, dock är inte terrängen lämplig för rullstol/rollator. Färjan hit går från Lyresten.