Eksäter Trädgård

Välkommen till en trädgård i ständig förändring, inget besök är det andra likt.

ÖPPETTIDER PÅ Eksäter Trädgård

Trädgården är öppen under Bifondsdagen i Halland den 22/8 kl.11-16, samt vid privat bokning.

Förändringsglädje och inspiration – oplanerat planerad!

På 40-talet var det ”Hilda på Eksäter” som skötte planteringarna i den stora trädgården. Arvet efter denna, både välkända och omtyckta dam, vårdas samtidigt som trädgården har utvecklats till en mycket spännande plats där mycket händer. Det perfekta är inte det som råder här, snarare att naturen får sköta mycket själv. Trädgården är indelad i flera tematiska rum och särskiljs genom höga häckar. Här finns tex Hårdrocksrummet, Det Asieninspirerade rummet och Fjärilsträdgården – bara för att nämna några. Runt varje hörn väntar en överraskning. Här träffar du även på ankor, höns, vaktlar och kaniner. Ibland även hästar.

Det finns parkeringsmöjligheter för både bil och buss. Gästtoalett finns. Här kan du antingen fika med medhavd matsäck eller njuta av något från serveringen. Trädgården är lätt kuperad och stora delar är framkomlig för rollator och barnvagn. Försäljning av grönsaker erbjuds. Kopplade hundar är välkomna. Alla besök måste förbokas via telefon, mail eller meddelande via sociala medier - @eksater_tradgard.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.