En annan slags trädgård

Välkommen till en trädgård vars manifest lyder: En annan slags trädgård försöker utmana och ifrågasätta traditionella trädgårdsnormer i både handling och skrift.

ÖPPETTIDER PÅ En annan slags trädgård

Trädgården är öppen juli-oktober enligt överenskommelse

Trädgårdsglädje på ett inkluderande sätt

På en sluttning, med skogen i ryggen och med fuktängar i förgrunden, ligger den unga trädgården. När Emily Bratt med familj flyttade in 2014 var trädgården obefintlig. Det var en naturtomt med ett icke existerande kultiverat växtmaterial, men med magiska omgivningar. Det första som anlades var en terrass ut mot havet, där köksträdgården skulle få bo. Inget i trädgården är heligt, allt används flitigt i alla de blomsterarrangemang i säsong, som skapas här. Med frigående fjäderfän som blåser liv i trädgården och skapar en helhet, är detta också ett exempel på samspelet mellan djur och trädgård - kretslopp och biologisk bekämpning. Svensk myskanka, Bohuslän Dals svarthöna, påfåglar och indiska påfågelduvor gör stor nytta i kampen mot skadegörare (förutom att sprida skönhet). Utöver att odla, arrangera och leverera blomsterarrangemang så skriver Emily Bratt om trädgård. Hon har även podden Trädgårdsindie.

Parkering sker längs med vägen nere vid ängarna. Närmaste busshållplats är Häggvalle Damm, därefter ca 30 min promenad. Kopplade hundar är välkomna. Ej gästtoalett. Trädgården är öppen juli-okt enligt överenskommelse.

Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
26/3 2018 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!