Eriksgård i Tvååker

Fokus på odling av perenner som passar vårt svenska klimat. Partiförsäljning i huvudsak men även andra arrangemang. Vacker privat trädgård som visas efter överenskommelse.

ÖPPETTIDER PÅ Eriksgård i Tvååker

Trädgården är öppen under Bifondsdagen i Halland den 22/8 kl.11-16. Övrig tid bokas för grupper.

Perenner i lantbruksmiljö

Eriksgård består dels av jordbrukets privata trädgård och en perennodling där färdiga perenner, anpassade för vårt svenska klimat, säljs i partiled till handelsträdgårdar, växtbutiker och olika garden center. Den privata trädgården består av ovanliga träd, otaliga buskar, häckar och vintergrönt, perenna rabatter, en växttunnel samt ett poolområde. 

Privata trädgården och perennodlingen med sin skugghall är öppen efter överenskommelse. Bokade grupper, max 50 personer, blir guidade på svenska och får inta medhavd fika i trädgården. Hundar och barnvagnar är välkomna. I privata trädgården kan gräsytorna göra det svårt för rullstolar men i perennodlingen är tillgängligheten god. Parkeringen rymmer 50 bilar och en buss. Busshållplats finns ej inom gångavstånd. Varför inte cykla hit på vackra cykelvägar? Gästtoalett finns. 

Är du intresserad av att köpa våra perenner, håll utkik efter oss på marknader och mässor alt. se vår hemsida för andra evenemang. Eriksgård levererade majoriteten av perennerna till den Klassiska Engelska Trädgården i Jonsereds Trädgårdar, designad av brittiska trädgårdsdesignern Susie White.

Eriksgårds växtlista

Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.
Den klassiska engelska trädgården i Jonsered har fått en motsvarighet i Saltwell Park, Gateshead, Newcastle, en västsvensk trädgård, ”The Buzzing Garden”. Läs här om den fina invigningen!