Eriksgård i Tvååker

Fokus på odling av perenner som passar vårt svenska klimat. Partiförsäljning i huvudsak men även andra arrangemang. Vacker privat trädgård som visas efter överenskommelse.

ÖPPETTIDER PÅ Eriksgård i Tvååker Varberg

Trädgården är öppen under Bifondsdagen 19 maj samt 29 juni och 18 aug 10-14.
Övrig tid bokas för grupper.

Perenner i lantbruksmiljö

Eriksgård består dels av jordbrukets privata trädgård och en perennodling där färdiga perenner, anpassade för vårt svenska klimat, säljs i partiled till handelsträdgårdar, växtbutiker och olika garden center. Den privata trädgården består av ovanliga träd, otaliga buskar, häckar och vintergrönt, perenna rabatter, en växttunnel samt ett poolområde. 

Privata trädgården och perennodlingen med sin skugghall är öppen efter överenskommelse. Bokade grupper, max 50 personer, blir guidade på svenska och får inta medhavd fika i trädgården. Hundar och barnvagnar är välkomna. I privata trädgården kan gräsytorna göra det svårt för rullstolar men i perennodlingen är tillgängligheten god. Parkeringen rymmer 50 bilar och en buss. Busshållplats finns ej inom gångavstånd. Varför inte cykla hit på vackra cykelvägar? Gästtoalett finns. 

Är du intresserad av att köpa våra perenner, håll utkik efter oss på marknader och mässor alt. se vår hemsida för andra evenemang. Eriksgård levererade majoriteten av perennerna till den Klassiska Engelska Trädgården i Jonsereds Trädgårdar, designad av brittiska trädgårdsdesignern Susie White.

Eriksgårds växtlista

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!