Furet

Trädgårdsvandringar i två trädgårdar, gamla plantskoleträdgården och i ägarnas privata trädgård. Unikt och personligt. Observera – själva plantskolan är stängd och försäljningen har upphört. Numera endast visningar.

ÖPPETTIDER PÅ Furet Mark

Trädgården är öppen enligt överenskommelse.

Två trädgårdar vid skogens kant

Välkommen till sköna Viskadalen och Furet. Här får du möjlighet att besöka den gamla plantskoleträdgården som anlades redan på 1950-talet och den privata trädgården från 1970-talet. Dammar, stenpartier, växthus, perennrabatter och ett vackert woodland finns att beskåda. Trädgårdarna är under ständig utveckling så det finns alltid något nytt att se.

Trädgårdarna är vackra året om och det finns alltid något som blommar. Då platsen är belägen nära skogen tillåts tystnaden breda ut sig och det som hörs är det rika fågellivet. Sitt gärna ner i trädgården med medhavd fika och njut av stillheten.  Det här är även en plats där våra pollinerare trivs utmärkt. Här erbjuds trädgårdsguidningar på svenska samt trädgårdskurser och konsultation/trädgårdsplanering. För mer information, se hemsida.

Hit kommer du bilburen och parkering (för både bil och buss) finns i anslutning till trädgårdarna. Gästtoalett finns. Kopplade hundar är välkomna. Trädgården har vissa smala stigar men via en liten omväg är framkomlighet för rullstol möjlig.