Gräfsnäs Slottsruin och park

Kom och njut av en miljö som är både historisk och vacker. Väl här kommer du förstå varför platsen är en av Alingsås Kommuns mest besökta utflyktsmål.

ÖPPETTIDER PÅ Gräfsnäs Slottsruin och park

Vecka
År
26 Jul Mån27 Jul Tis28 Jul Ons29 Jul Tor30 Jul Fre31 Jul Lör01 Aug Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Gräfsnäs Slottsruin och park – en plats med anor sedan mitten av 1500-talet

Parken har en lång och spännande historia från skilda epoker. Här har funnits ett ståtligt slott, en praktfull barockpark och en klassisk engelsk park. Flera av de diken, vallgravar och alléer som fortfarande finns är rester från gamla försvars- park- och trädgårdsanläggningar. Idag månar man om att bevara den historiska parken samtidigt som plats ges till lokalt kultur- och friluftsliv. I parken finns härliga grönytor för både aktivitet, bad, solning och picnic. I en del av parken har Bjärke hembygdsförening samlat byggnader från 1700-1800 talen som de visar upp. På våren lockas många hit för att njuta av vitsippor i mängder. Under sommaren hålls flera evenemang, marknader och framträdanden.

Du kan välja att ta dig till parken med tåg på Anten-Gräfsnäs museijärnväg eller med bil. Slottsparken är tillgänglighetsanpassad, likaså restaurangen och caféet, dock ej själva slottsruinen. Lekplats och toalett finns på området. Hundar är tillåtna. Det finns bra med parkeringsmöjligheter.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.