GreveGarden

Med en fast övertygelse om naturen som en del av en läkande kraft bedrivs Naturunderstödd rehabilitering här på GreveGarden. Här får vi både människor och grödor att växa!

ÖPPETTIDER PÅ GreveGarden

Trädgården är öppen enligt överenskommelse

Att arbeta nära naturen

GreveGarden ligger på gården Grevegården vid den vackert, öppna västgötska slätten 10 km söder om Lidköping. På gården har det under generationer arbetats med hästar, kor och säd. Nu är det trädgård, människor, kunskap och sköna upplevelser som är i fokus. Filosofin är att arbeta med naturen och inte mot den. Då får vi den avkoppling som vi så väl behöver.

De senaste åren har kunskapen och utvecklingen av hur man använder trädgård och natur för att förbättra människors hälsa, ökat stort i Sverige. Framstegen bygger på vetenskapliga undersökningar och GreveGarden utformar sina miljöer efter forskningen.

Från att ha varit en gård som ligger i ett öppet slättlandskap håller trädgården på att förvandlas till lummig plats med lövskog, höga avenbokshäckar, nyanlagd stenmur, fruktträd, och perennrabatter. I det lilla kökslandet finns grönsakerna som skall stimulera oss till att njuta, odla och äta. Växthuset är en oas i sig. Där växer fikonet med sina stora gröna blad och vinrankorna klättrar upp i taket. På södersidan står tomaterna och gurkan för att bli fyllda av solens smak. Och som en återhämtande kraftkälla i centrum, porlar vattnet och guldfiskarna simmar bland näckrosorna i en kanal. 

Under 2019 är gården endast öppen för bokade besök. Lokaler, toalett och växthus är tillgänglighetsanpassade. Parkering för bil och buss finns. Närmaste busshållplats ligger 1 km bort och heter N.Härene Kyrka (buss 105 från Lidköping). Kopplade hundar är välkomna.

Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
26/3 2018 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!