Härryda kyrkogård

Välkommen till en vacker kyrka och kyrkogård som, utöver det traditionellt sakrala, även fokuserar på biologisk mångfald. Här finns allt från fjärilsgravar till ängar där det ordnas slåttergille.

ÖPPETTIDER PÅ Härryda kyrkogård

Vecka
År
21 Jun Mån22 Jun Tis23 Jun Ons24 Jun Tor25 Jun Fre26 Jun Lör27 Jun Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Biologisk mångfald och kreativitet i vår herres hage

Med stor respekt för besökare som kanske kommer i sorg finns ändå önskan om att sprida glädje, erbjuda något vackert att se och chansen till att besökaren kanske går ut genom grindarna med ett leende på läpparna. Här finns bl.a. två ”landningsbanor/tankestigar” som man går antingen själv eller i sällskap med präst/diakon. Det finns även dammar, blommande träd, pallkragsodling och bikupa. Fjärilsgravarna är ett innovativt sätt att tillvarata gamla gravar samtidigt som den biologiska mångfalden gynnas. 

Guidning kan ordnas efter önskemål. Kopplade hundar är välkomna. Det finns gott om plats att sitta ner och äta medhavd matsäck. Parkering för både bilar och bussar. Kyrkogården är alltid öppen för besökare.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.