Hule Trädgård

Stig in i en drömmig handelsträdgård omgiven av ett vackert kulturlandskap. Här finns både musteri och trädgårdsbutik och aktiviteter pågår från vår till senhöst.

Boende
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Hule Trädgård Falkenberg

Öppettider för 2024 kommer snart.

Från blommande äppelträd under våren till pumpasjälvplock under hösten

I trädgårdsbutiken finner du ett säsongsaktuellt sortiment av perenner, grönsaksplantor, örter och blommor odlat både här på plats och av lokala odlarvänner. Det finns även ett sortiment av trädgårdstillbehör såsom fröer, jord, gödsel, krukor mm.

Under våren rekommenderas ett besök i äppelträdgården då träden står i full blom, det är verkligen något utöver det vanliga! När tomaterna mognar i växthuset och snittblommorna slår ut öppnas självplocket. Passa då på att botanisera bland solvarma tomater direkt från plantan eller plocka en ljuv bukett. Allt eftersom grönsakerna på friland och i växthus blir skördeklara kan du handla dem här. 

Under sommarmånaderna erbjuds kaffe och glass till försäljning. Det finns även plats i trädgården för den som önskar ha med egen matsäck. Sommartid förvandlas den gamla lökkällaren till pop-up butik med second-hand/vintage.

Framåt höstkanten öppnas gårdsmusteriet där äpplen mustas både från den lilla fruktträdgården och från inlämnade trädgårdsäpplen. Trädgårdsåret avslutas med det populära pumpasjälvplocket i oktober. Eftersom det odlas mycket ätbart har man här valt att helt utesluta kemisk gödsel och bekämpningsmedel i odlingarna. 

I anslutning till trädgården finns möjlighet till övernattning, läs mer på hemsidan. Kopplade hundar är välkomna. Parkering för både buss och bil sker i anslutning till trädgården. Guidade visningar kan ordnas efter överenskommelse. Då trädgårdsgångarna är grusade kan framkomligheten för rollator/rullstol vara begränsad.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!