Känn trädgården i Askim

En familjeträdgård med sex olika rum, vart och ett utformat för att locka fram en speciell känsla och sinnesstämning.

ÖPPETTIDER PÅ Känn trädgården i Askim

Öppettider 2022

22 maj kl.10-16
24 maj kl.15-20
19 juni kl.10-16
2-3 juli kl.10-17
24 juli kl.10-16
28 aug kl.10-16
27 nov kl.12-16

Ett grönskande paradis 

På Hultåsens södra ände, med dess tall- och björkskogar, släta berghällar och ljung, ligger ett litet paradis. En privat villaträdgård på 1050 kvadratmeter som under 20 år formats utifrån Camilla Danielssons idé om färg, form och doft. Trädgården har sex olika rum. Entrén förgylls av praktperenner i rosa och rött, en solig ros- och örtplantering går i blått, grått och vinrött. Vidare hittas en grön oas under uppstammade rhododendron, en eldig plantering vid urberget, en vitblommande lund med buskar och perenner och till sist en glänta mellan trädgård och natur.

Skapandet av trädgården resulterade i boken Känn trädgården som handlar om att hitta sin egen trädgårdsidé och använda den som en kompass när den egna trädgården skapas.

Trädgården öppnas för Trädgårdsresan och Bifonden en söndag varje månad, från maj till oktober. Aktuella datum finns på Känn trädgårdens egen hemsida. I trädgården finns en lite butik och om vädret tillåter även servering av fika något för magen. Intäkterna från försäljning av Trädgårdsresans bok och affisch går direkt till Bifonden. 

Kopplad hund är tillåten och plats för medhavd fika finns i trädgården. Ej gästtoalett. Busshållplats: Trollängen, 250 m. Enstaka bilar kan parkeras utefter staketet. Bussar kan ej köra hela vägen upp. Tomten är kuperad med delvis smala gångar i natursten och med många trappsteg.

Välkommen till Aludden i Lerum söndag den 18 september klockan 11-15. Njut av en inspirerande trädgårdsdag där du kan handla växter och hantverk, lyssna på föredrag, njuta av musik, träffa vänner, inspireras och ta en fika eller god lunch på Aludden Park & Restaurang.
Fira in hösten i Mariestad! En stadsfest i september som varje år lockar besökare både till stans centrum. En härlig mix av mat, musik, konst och hantverk. Program fredag, lördag, söndag 23-25 september. Allékonsten i Esplanaden finns att beskåda till den 2/10.