Kosters Trädgårdar

Söker du inspiration till ett gott, hållbart liv? Då är det här platsen för dig. Med permakultur som ledord skapas här en produktiv livsmiljö där trädgården är som ett slags vardagsrum. Välkommen in!

Café
Restaurang
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Kosters Trädgårdar Strömstad

Vecka
År
13 Nov Mån14 Nov Tis15 Nov Ons16 Nov Tor17 Nov Fre18 Nov Lör19 Nov Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT

Småskaligt, begripligt och ekologiskt

Här finns en ambition att bygga en frisk jord, långsiktigt tänkande och en regel att aldrig använda kemiska bekämpningsmedel. Samtidigt vill Kosters Trädgårdar inspirera till eget lokalt odlande. Här odlas grönsaker i ett bäddsystem där grödorna roteras med en 9-årig växtföljd. Arbetet med grönsaksodlingen innebär allt från sådd till skörd. Det finns även en liten skogsträdgårdsdel där många arter samodlas på liten yta. Får, höns, bin, grodor, katter och en hund förgyller tillvaron här. Den grävda dammen fångar upp både yt- och grundvatten, den fungerar som biotop för grodor och vintertid tjänar den som skridskois. Ett utmärkt exempel på permakultur i praktiken.

Här råder mycket aktivitet. Du kan handla i bageriet eller äta något gott från restaurangen som självklart erbjuder råvaror från den egna trädgården. I växthuset arrangeras vernissage. I de två gårdsbutikerna erbjuds allt från nyskördade grönsaker, sylt, goda oljor, vinäger, örtsalt, ägg, glass och nybakat bröd till litteratur, trädgårdsredskap, fröer, keramik, hängmattor och annat skönt för trädgården.

Gästtoalett finns och kopplade hundar är välkomna. Guidade vandringar erbjuds de som är intresserade.