Laholms Stadspark

Kom till mästerverket i Laholm, allas vår fina Stadspark. Låt dig inspireras, här finns alltid något nytt att fascineras av.

ÖPPETTIDER PÅ Laholms Stadspark Laholm

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Vilt är vackert!

Den framlidne landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz lyckades förvandla den gamla banvallen till en prunkande plats. Hans trädgårdsmotto var Vilt är vackert och resultatet av hans skaparglädje syns tydligt i parken. Här kan du gå på upptäcktsfärd via broar längs djungelbäcken, vandra runt i savannområdet eller i woodlandet. Här får alla sitt lystmäte tillgodosett. För barnen finns lekplats och för våra pollinatörer finns både en våräng och en fjärilsäng. Våren är de otaliga lökarnas tid och på sommaren blommar azaleor, rhododendron och allsköns blommor.  Under hösten är det vedlunden som står ut mest i sin prakt. Med den naturliga utvecklingen av inhemska och nya exotiska arter, som kommer mestadels från Nordamerika, är stadsparken attraktiv alla årstider. Parken har prisats och krönts till Årets park 2013.
Parken är öppet dygnet om, året runt. Det finns gott om plats för att avnjuta egen matsäck. Det finns även möjlighet att grilla i parken. Guidning kan erbjudas på svenska och nederländska (förbokas på telefon 0430-15421). Parkering för både bil och buss är möjlig. Kopplade hundar är välkomna. Stora delar av parken är tillgänglig för dig med rollator/rullstol.