Lisas trädgård

Välkommen till den lilla plantskolan med det stora utbudet. Med honnörsorden härodlat och naturenligt odlat erbjuds ett sortiment anpassat för det lokala klimatet.

ÖPPETTIDER PÅ Lisas trädgård

Vecka
År
21 Jun Mån22 Jun Tis23 Jun Ons24 Jun Tor25 Jun Fre26 Jun Lör27 Jun Sön
STÄNGT
ÖPPNAR 10:00
STÄNGER19:00
STÄNGT
ÖPPNAR 10:00
STÄNGER15:00
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT

Med omsorg om natur och miljö som drivkraft 

I en glänta i skogen, några kilometer söder om Mariestad hittar du artrika Lisas trädgård. Här erbjuds bl a blommande och ätliga perenner, många olika sorters tomatplantor (ca 90!), grönsaker och kryddväxter. Det mesta är framodlat på plats, alltid i KRAV-märkt jord och utan besprutning. En porlande bäck rinner genom perennrabatterna och ett stort växthus på hela 230 kvm stoltserar i trädgården. I växthuset kan du slå dig ner med medhavd fika eller titta på lokalt hantverk som då och då visas upp. På tillhörande mark är en skogsträdgård under uppbyggnad enligt permakulturprinciper. När plantskolan är öppen är du välkommen att njuta av den lantliga miljön, klappa katten, titta på hönsen eller vandra runt i den privata trädgården och i grönsaksodlingen. Sitt gärna ner en stund och lyssna till fågelsång och humlesurr.

Parkering för både bil och buss finns på ladugårdsbacken. Gästtoalett finns. Kopplade hundar är välkomna.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.