Mariagårdens trädgård

Visningsträdgård vid byggnadsminnesmärkt 1700-talshus i Stenunge by. Kulturväxter på ett nydanande sätt. Kurser, guidade turer, byggnadsvård och naturstigar.

ÖPPETTIDER PÅ Mariagårdens trädgård

Vecka
År
07 Okt Mån08 Okt Tis09 Okt Ons10 Okt Tor11 Okt Fre12 Okt Lör13 Okt Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Äldre växter på nytt sätt

Vid ett byggnadminnesmärkt 1700-talshus ligger trädgården. I den svenska kulturträdgården odlas äldre växter i naturenlig stil. I trädgården finns bland annat en större visningsrabatt, ett mindre växthus för odling av grönsaker och en barnträdgård med lekstuga. Utställningarna i trädgården skiftar från år till år. I anslutning till trädgården finns ett café som är öppet sommartid. Medhavd fika kan intas i trädgården som är öppen dygnet runt, året runt. Under året ges kurser och guidade turer i allt från trädgårdsodling till byggnadsvård.

Kring Mariagården finns en naturstig, med ett rikt djurliv - ett uppskattat inslag för fågelskådare och hundägare. I trädgården är kopplade hundar välkomna. På Mariagården arbetar en timmerman, en hortonom och Daglig verksamhet. Trädgården är tillgänglig för barnvagn, rollator och rullstol, men in i caféet i Mariagården krävs lite hjälp med rullstolen från välvillig cafépersonal. Gästtoalett finns.

Buss och tåg stannar på Stenungsunds station. 15 min promenad från Mariagården. Parkering finns i anslutning till trädgården.

 

Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White* förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.
Den klassiska engelska trädgården i Jonsered har fått en motsvarighet i Saltwell Park, Gateshead, Newcastle, en västsvensk trädgård, ”The Buzzing Garden”. Läs här om den fina invigningen!
Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!