Mariagårdens trädgård

Visningsträdgård vid byggnadsminnesmärkt 1700-talshus i Stenunge by. Kulturväxter på ett nydanande sätt. Kurser, guidade turer, byggnadsvård och naturstigar.

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Mariagårdens trädgård Stenungsund

Vecka
År
02 Okt Mån03 Okt Tis04 Okt Ons05 Okt Tor06 Okt Fre07 Okt Lör08 Okt Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Äldre växter på nytt sätt

Vid det kulturminnesmärkta Mariagården ligger trädgården. I den svenska kulturträdgården odlas äldre växter i naturenlig stil. I trädgården finns bland annat en större visningsrabatt, ett mindre växthus, ett orangeri och en barnträdgård med lekstuga. Utställningarna i trädgården varierar från år till år. I anslutning till trädgården finns ett café som är öppet sommartid. Medhavd fika kan intas i trädgården som är öppen dygnet runt, året runt. Under året ges ett programutbud kopplat till platsen och dess omgivningar.

Kring Mariagården finns en naturstig, med ett rikt djurliv - ett uppskattat inslag för fågelskådare och hundägare. I trädgården är kopplade hundar välkomna. Trädgården är tillgänglig för barnvagn, rollator och rullstol, men in i caféet i Mariagården krävs lite hjälp med rullstolen från välvillig cafépersonal. Gästtoalett finns.

Buss och tåg stannar på Stenungsunds station,15 min promenad från Mariagården. Parkering finns i anslutning till trädgården. Mariagården drivs genom ett gott samarbete med kommunens kultur- och fritidsavdelning, daglig verksamhet och arbetsmarknadsenheten.