Morlanda Säteri & trädgård

En trädgård med rötter i 1600-talet. Än idag syns spår från förr. Guidad visning i privat trädgård.

ÖPPETTIDER PÅ Morlanda Säteri

Vecka
År
01 Jul Mån02 Jul Tis03 Jul Ons04 Jul Tor05 Jul Fre06 Jul Lör07 Jul Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
ÖPPNAR 15:00
STÄNGER15:00

Växande kulturarv i herrgårdsmiljö

Morlanda Säteri är en privat herrgård med 700-åriga anor. De vackra byggnaderna ligger omgärdade av trädgårdsanläggningar som anpassats till olika tider. Idag blommar det mer än på länge och det växande kulturarvet vårdas. I trädgården finns urgamla träd, gammaldags rosor, perenner och dammar. Vandringen går till djurhagen, gamla prydnadsträdgården, på Kärleksstigen och upp på Vimpelborg - utsiktsberget med Koljöfjorden i fonden. 

Den privata trädgården guidas på svenska varje söndag kl.15 under juni - augusti. Guidningen kräver ingen föranmälan och den tar 1,5 h. Entré 100 kr.

Önskas guidning andra tider krävs bokning, möjligt även i maj och september, minst 10 pers. Entré 100 kr.

Barnvagn går att köra på de flesta ställen men framkomligheten är svår för rollator och rullstol. Fina cykelvägar tar dig till Morlanda, bil och buss parkeras gratis. Busshållplats: Morlanda säteri. Gästtoalett finns. Hunden får gärna stanna hemma. 

Säteriet samarbetar med Tavlebords Honungsgård, som har flera av sina kupor på säteriets marker - både i skogen och i gårdens omgivning. I stora rosenrabatten finns ett insektshotell. Under guidningarna berättas vilka växter som är särskilt uppskattade av bin och fjärilar, i Bifondens ära.

Medhavd fika kan intas sittandes på murar och gräsmattor.

Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
26/3 2018 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!