Morlanda Säteri & trädgård

En trädgård med rötter i 1600-talet. Än idag syns spår från förr. Guidad visning i privat trädgård.

ÖPPETTIDER PÅ Morlanda Säteri

Vecka
År
26 Nov Mån27 Nov Tis28 Nov Ons29 Nov Tor30 Nov Fre01 Dec Lör02 Dec Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT

Växande kulturarv i herrgårdsmiljö

Morlanda Säteri är en privat herrgård med 700-åriga anor. De vackra byggnaderna ligger omgärdade av trädgårdsanläggningar som anpassats till olika tider. Idag blommar det mer än på länge och det växande kulturarvet vårdas. I trädgården finns urgamla träd, gammaldags rosor, perenner och dammar. Vandringen går till djurhagen, gamla prydnadsträdgården, på Kärleksstigen och upp på Vimpelborg - utsiktsberget med Koljöfjorden i fonden. 

Den privata trädgården guidas på svenska varje söndag kl.15 under juni - augusti. Guidningen kräver ingen föranmälan och den tar 1,5 h. Entré 100 kr.

Önskas guidning andra tider krävs bokning, möjligt även i maj och september, minst 10 pers. Entré 100 kr.

Barnvagn går att köra på de flesta ställen men framkomligheten är svår för rollator och rullstol. Fina cykelvägar tar dig till Morlanda, bil och buss parkeras gratis. Busshållplats: Morlanda säteri. Gästtoalett finns. Hunden får gärna stanna hemma. 

Säteriet samarbetar med Tavlebords Honungsgård, som har flera av sina kupor på säteriets marker - både i skogen och i gårdens omgivning. I stora rosenrabatten finns ett insektshotell. Under guidningarna berättas vilka växter som är särskilt uppskattade av bin och fjärilar, i Bifondens ära.

Medhavd fika kan intas sittandes på murar och gräsmattor.

28 Juni 2018
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
20 Februari 2018
26/3 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!