Norrvikens trädgårdar

Välkommen till ett av Sveriges vackraste besöksmål. En fantastisk trädgård på hela 14 hektar inspirerad av olika länder och tidsepoker.

Café
Restaurang
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Norrvikens trädgårdar Båstad

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön

Mat på bordet, inkomst från skörd och sinnlig upplevelse – det var ledorden när Rudolf Abelin skapade sitt livsverk 

Ordet magnifik beskriver Norrvikens trädgårdar bäst. Platsen är känd för dess magnolior, hortensior och stilträdgårdar. Här finns engelsk-, japansk-, romantisk-, renässans-, vatten-, barock- och idéträdgård att njuta av. Mängden träd och växter är enorm och varje år bjuds det in till ett nytt tema som genomsyrar parken. Byggnaderna och dess färgsättning är som prydnader som ackompanjerar växtligheten på ett utsökt sätt. Drygt 100 000 personer gästar platsen varje år. Vinter på Norrviken avslutar säsongen, här vänds mörkret till en fördel då hela parken lyses upp.  

Det finns mycket att upptäcka här för både stor och liten. Bland annat finns djur såsom koifiskar, hönor, påfåglar och de flitiga bina i bigården. För alla lekfulla finns Hasses glada trädgård, Skånes stolthet Hasse Andersson, har designat en lek- & lärträdgård. Utställningar pågår runt om i parken och inne i villa Abelin. Butiken är fylld av antikviteter från Laserow och egendesignade produkter. Orangeriet som är restaurang, bjuder på närodlat. Det finns gott om plats att njuta av medhavd fika i parken. Guidningar och trädgårdsvisningar på svenska, engelska och tyska sker efter bokning.  Kopplade hundar är välkomna. Det finns utmärkta möjligheter för parkering av bil och buss i anslutning till parken. Gästtoalett finns.