Nyhagens Trädgård & plantskola

Ett måste för dig som älskar magnolior. Visningsträdgård, köksträdgård, woodland och plantskola. Försäljning av träd, perenner och buskar. Egen keramik. Öppen trädgård.

Boende
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Nyhagens Trädgård

Vecka
År
16 Maj Mån17 Maj Tis18 Maj Ons19 Maj Tor20 Maj Fre21 Maj Lör22 Maj Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
ÖPPNAR 14:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 14:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 13:00
STÄNGER17:00
ÖPPNAR 13:00
STÄNGER17:00

Magnoliaexpertis i lantlig miljö

En lantlig trädgård med mycket perenner och lökväxter, mängder av spännande buskar och träd på tillväxt, samt en stor köksträdgård med fruktträd, bärbuskar, upphöjda odlingsbäddar, drivbänkar och växthus. Trädgården ligger i en norrsluttning men är terrasserad med hjälp av stenmurar för att göra det lättare att odla samt för att förbättra mikroklimatet.

En rundvandring i trädgården ger inspiration och idéer på vad man kan göra i sin egen trädgård. I trädgården finns även ängar, fina hagmarker och ett woodland som växer lite för varje år, samt en hel del sittplatser för att kunna sitta ned och njuta. Det finns även en pergola med många sittplatser för medhavd matsäck. Fika finns att köpa vid Öppen trädgård. Ta gärna en tur i trädgården under plantskolans öppettider. Guidning, på svenska eller engelska, sker under Öppen trädgårdsdagar. Övrig tid eller större grupper bokas i förväg. Bussparkering finns. Ingen förbindelse med buss/tåg. Gästtoalett finns. Kopplade hundar är välkomna. 

Framkomlighet för barnvagn, rollator och rullstol är god på grusgångar genom trädgården. Ramp upp till Plantskola och butik med keramikförsäljning. Plantskolan erbjuder specialsortiment med magnolior, prydnadsbuskar och träd, perenner och prydnadsgräs, ormbunkar och blomsterlök.

Fira biologiska mångfaldens dag på Sundsby Säteri, Tjörn! De har öppet till förmån för Bifonden denna dag.
Fira biologiska mångfaldens dag i flera av våra Göteborgska trädgårdar! De har öppet till förmån för Bifonden denna dag.
Fira biologiska mångfaldens dag i flera av våra trädgårdar längs Vänerns östra strand! De har öppet till förmån för Bifonden denna dag.