Parker och trädgårdar i Skövde

Skövde är en stad som erbjuder många härliga parker som alla är värda ett besök. Flera av dem ligger på bekvämt promenadavstånd från stadskärnan. Kommunen har ett blomsterprogram för annueller.

Café
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Parker och trädgårdar i Skövde

Vecka
År
15 Apr Mån16 Apr Tis17 Apr Ons18 Apr Tor19 Apr Fre20 Apr Lör21 Apr Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Kom och njut av Skövdes alla parker och trädgårdar

Boulognerskogen är stadens största park. Här hittar du promenadstigar, sköna viloplatser och öppna ytor. Du kan ströva i såväl bokskog som högvuxen tallskog. Sommartid kan du även ta ett dopp i parkens sjö. Här sjuder det av aktivitet och traditionella årstidsfiranden.

Kyrkparken är en annan lummig oas i centrala Skövde. Många av parkens träd är över hundra år och här finns en fontän som sommartid erbjuder svalka och vattenplask.

Helénsparken är ett kulturreservat där det äldsta huset är från tidigt 1700-tal. Här sjuder det av diverse aktiviteter, det finns tex en scen för evenemang av olika slag.

Garpaparken, som tidigare var stadens gamla soptipp, utgör nu ett av stadens större parkområden. Här finns bla en uppskattad fågeldamm.

Rododendrondalen skapades under tidigt 1900-tal och här möter en parklikande trädgård den vilda naturen på Billingesluttningen. Njut av utsikten över staden och nyttja gärna den fina grillplatsen.

Ryds ekoodling finner du i Södra Ryd. En uppskattad mötesplats med stor pallkrageodling.

Samtliga parker är öppna året om och dygnet runt. Gästtoaletter finns på många ställen. Hundar är välkomna förutom på lekplatserna.