Rävlanda Trädgård

Välkommen till en mångfacetterad oas med allt från sinnesträdgård till äppellund.

ÖPPETTIDER PÅ Rävlanda Trädgård

Vecka
År
27 Jun Mån28 Jun Tis29 Jun Ons30 Jun Tor01 Jul Fre02 Jul Lör03 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

En inkluderande trädgård med plats för alla

Rävlanda Trädgård ligger nära den vackra Storåns dalgång i den östra delen av Härryda kommun. Uppbyggnaden av trädgården tog sin början 2017 och pågår ännu.

Området är indelat i olika ”rum” där vi har en sinnesträdgård med klassiska perennrabatter, en äppellund och en skolträdgård där grund- och förskolebarnen kan få sin undervisning utomhus och odla i egna odlingslådor. Här finns också en liten äventyrsskog med pilkoja och klätterdjur av trä samt en odlingsdel med köksväxter för odlingssugna rävlandabor där var och en har en egen lott. Rävlandas biodlare har sina kupor uppställda i en gärdesgårdsomsluten del av trädgården.

Ta gärna med en fikakorg då trädgårdsmöbler finns uppställda runtom i trädgården. Man kan vandra runt i sinnesträdgården med rullstol, barnvagn eller liknande. Kopplade hundar är välkomna.

Du kan ta dig hit kommunalt via pendeltåg alt. buss 611, hållplats Rävlanda station. Det finns gott om parkeringsplatser. Intill trädgården går Hälsans Stig, en vacker promenadslinga.

Trädgårdarna i Roadtrip no.6 "Från Alingsås till Änglagårdsland" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.5 "Tredagarstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.10 "Endagstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!