Rävlanda Trädgård

Välkommen till en mångfacetterad oas med allt från sinnesträdgård till äppellund.

ÖPPETTIDER PÅ Rävlanda Trädgård

Vecka
År
05 Dec Mån06 Dec Tis07 Dec Ons08 Dec Tor09 Dec Fre10 Dec Lör11 Dec Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

En inkluderande trädgård med plats för alla

Rävlanda Trädgård ligger nära den vackra Storåns dalgång i den östra delen av Härryda kommun. Uppbyggnaden av trädgården tog sin början 2017 och pågår ännu.

Området är indelat i olika ”rum” där vi har en sinnesträdgård med klassiska perennrabatter, en äppellund och en skolträdgård där grund- och förskolebarnen kan få sin undervisning utomhus och odla i egna odlingslådor. Här finns också en liten äventyrsskog med pilkoja och klätterdjur av trä samt en odlingsdel med köksväxter för odlingssugna rävlandabor där var och en har en egen lott. Rävlandas biodlare har sina kupor uppställda i en gärdesgårdsomsluten del av trädgården.

Ta gärna med en fikakorg då trädgårdsmöbler finns uppställda runtom i trädgården. Man kan vandra runt i sinnesträdgården med rullstol, barnvagn eller liknande. Kopplade hundar är välkomna.

Du kan ta dig hit kommunalt via pendeltåg alt. buss 611, hållplats Rävlanda station. Det finns gott om parkeringsplatser. Intill trädgården går Hälsans Stig, en vacker promenadslinga.