Röda stugans njuteri

Pollinerarnas paradis i Hyssna. Mitt i kulturbygden hittar du platsen för trädgårdsnjutning och betonggjutning.

ÖPPETTIDER PÅ Röda stugans njuteri

Trädgården är öppen under Bifondsdagen, med Guns täppa, 4/7 samt vid privat bokning.

En trädgård utformad för bin och andra pollinerare

Här är platsen för en relativt ung trädgård där pollinerarnas behov har styrt valen av perenner. Det finns även en köksträdgård samt bärbuskar och träd varav några ovanliga för växtzonen. Omgivningen består av maskros- och blomsterängar samt skog och åkermark. Det finns flera biodlare i närheten. Som komplement till trädgården tillverkas betongföremål till nytta och nöje. Något oväntat så finns sköldpaddor att bekanta sig med här.

Trädgården är tillgänglig för de flesta, dock är inte gästtoaletten handikappanpassad. Vid förbokning finns möjlighet till hembakat fika. Intill huset finns endast begränsad parkeringsmöjlighet. Hit kan du ta dig kommunalt med buss. Kopplade hundar är tillåtna. Egen matsäck kan avnjutas vid Lockö Kvarn. Öppettider efter överenskommelse.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.