Sammels Lantgård

Välkommen till en trädgård som vuxit fram ur vad som från början var en potatisåker och vinterhage för får. Här har fantasi och egna idéer fått fritt spelrum framför en mer traditionell trädgårdsstil. En härlig oas endast 25 minuter från Göteborg.

ÖPPETTIDER PÅ Sammels Lantgård Härryda

Vecka
År
25 Sep Mån26 Sep Tis27 Sep Ons28 Sep Tor29 Sep Fre30 Sep Lör01 Okt Sön
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
STÄNGT
ÖPPNAR 11:00
STÄNGER16:00
STÄNGT

Lantgården på den lugna landsbygden

Här har familjen Samuelsson levt och verkat i fem generationer och även om omgivningen är rofylld råder stor aktivitet på gården. Det är skogs- och jordbruk som alltid varit kärnan i verksamheten. Det kompletteras dock med både gårdscafé, gårdsbutik, möbelsnickeri och självklart en trädgård. I den experimentella trädgården finner du blommande träd, doftande växter, exoter, stenpartiväxter, kryddodling och framför allt – ätliga växter. Det stora utbudet av just ätliga växter, äppelträd och krukor finns till försäljning. I gårdsbutiken finns även ett sortiment av bl.a. must, sylt, bivaxprodukter och marmelad. Här finns ett 10-tal bikupor och gårdens honung är populär bland besökarna. I trädgården finner du  keliga katter. Även fjärilar och pollinerande insekter trivs här. I fruktodlingen och i trädgården är du välkommen att promenera runt och är du nyfiken på odlingarna i växthusen är det bara att kika in. I kulturlandskapet runt gården har ädellövträd premierats.

Gästtoalett finns och kopplade hundar under uppsikt är välkomna. Guidade visningar bokas i förväg. Hit tar man sig enklast med bil och det finns goda parkeringsmöjligheter för både bil och buss.