Tjolöholms Slott

Nordens mest brittiska gods i Tudor-stil beläget vid havet. Unik Arts and Crafts-anläggning med rosengång, Knot Garden, grästrappa och allmogeby. Slotts- och trädgårdsvisningar.

Boende
Café
Restaurang
Kulturmiljö
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Tjolöholms Slott Kungsbacka

Vecka
År
10 Jun Mån11 Jun Tis12 Jun Ons13 Jun Tor14 Jun Fre15 Jun Lör16 Jun Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

En skönhetsupplevelse utöver det vanliga

Som ett gåtfullt väsen i en gammal saga vilar Tjolöholms Slott mellan kullarna på en naturskön halvö söder om Göteborg. Den vilda naturen övergår nästan obemärkt i en unik slottspark, präglad av den vid 1800-talets slut inflytelserika Arts and Crafts-rörelsen. Slottsträdgården utformades av samme arkitekt som ritade slottet, Lars Israel Wahlman, och anlades i början av 1900-talet. 

Slottet är vackert beläget vid havet, med milsvid utsikt över Kungsbackafjorden i en sänka omgiven av skyddande bergspartier. Slottsmiljön kontrasterar mot det omgivande skärgårdslandskapet och havets närhet gör sig ständigt påmind. Upplevelsen av slottsträdgården förändras både under dygnets timmar och med årstidens växlingar. 

På Tjolöholm finns milslånga promenadvägar genom naturskyddad lövskog, över strandängar och på klippstränder. Nedanför slottet finns en badbrygga och en sandstrand för de minsta.

Slottet är öppet året runt för visningar och i Storstugan finns det mat- och kaffeservering, öppet samma dagar som slottet. Delar av slottsträdgården, allmogebyn samt delar av naturområdena är fullt tillgängliga. Underlaget är framför allt grus. Vissa delar av slottsträdgården nås via trappor. Gäst- och handikapptoaletter finns.

Slottsträdgården är alltid öppen för besök. Kopplade hundar är välkomna. Vid större evenemang kan det vara områdesentré, annars är det fri entré till trädgårdarna och naturområdena. Parkeringsavgift. Busshållplats: Torpa smedja, 3,5 km. Sommartid är det trädgårdsvisningar dagligen, se hemsida för tider och förköp av biljetter. Guidning sker vanligtvis på svenska. Grupper kan beställa visningar året runt.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!