Villa Lindström & Kikongo Gardendesign

Välkommen till en doftande och inspirerande villaträdgård där Falköping möter Kongo. Nyfiken på hur en trädgårdsdesigner utformat sin egen trädgård? Det får du se här!

ÖPPETTIDER PÅ Villa Lindström & Kikongo Gardendesign Falköping

Trädgården är öppen den 30 juni 2024 10-17 (Tusen trädgårdar)

En underbar mix av inspirerande trädgårdsdesign och utvalda ting från Kongo

Här är en plats där dina sinnen stimuleras året runt. Du välkomnas av spegeldammen och därefter tar du dig vidare till de olika trädgårdsrummen. Här finns perennrabatter, stora naturstenar, lavendelgångar, vackra rosor och i den centrala delen av trädgården stoltserar poolen med dess glittrande vatten och det omgivande trädäcket. Det finns flera platser där du kan sitta ner och ta in omgivningen. Ett orangeri erbjuder en perfekt växtplats för tomater och gurka och i cutting garden-delen av trädgården odlas bland annat dahlior. Söker du skugga så rekommenderas att gå igenom rosenportalerna. Köksträdgårdsdelen är också väl värt ett besök. Kom och njut av dofter, ögonfröjd och en trädgård i harmoni.

På plats erbjuds försäljning av olika textila produkter, brickor, korgar mm som tillverkas i Kongo. Genom att handla stödjer du unga kongolesiska entreprenörer. Trädgården ägs och drivs av Kristina Lindström som är trädgårdsdesigner.

Trädgården har delvis god tillgänglighet. Tyvärr finns ingen gästtoalett. Kopplade hundar är välkomna. Fika serveras och ingår i entréavgiften. Trädgården är öppen för besökare utvalda datum, se hemsida för mer info. Det går även bra att boka trädgårdsvisning vid annan tidpunkt för större sällskap, trädgårdsföreningar o likn.