Furets Plantskola

Trädgårdsvandringar i två trädgårdar, gamla plantskoleträdgården och i ägarnas privata trädgård. Unikt och personligt. Annorlunda sortiment av buskar, träd och perenner.

ÖPPETTIDER PÅ Furets Plantskola

Vecka
År
09 Sep Mån10 Sep Tis11 Sep Ons12 Sep Tor13 Sep Fre14 Sep Lör15 Sep Sön
ÖPPNAR 9:00
STÄNGER18:00
STÄNGT
STÄNGT
ÖPPNAR 9:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 9:00
STÄNGER18:00
ÖPPNAR 9:00
STÄNGER13:00
STÄNGT

Plantskola med rariteter 

För 50 år sedan öppnades plantskolan i natursköna Viskadalen med inriktning på ett annorlunda sortiment av buskar, träd och perenner. Den drivs fortfarande inom familjen, i samma anda som förr, med odlingar på friland. Här kan du se sortimentet under uppväxt!

Besöket i plantskolan fortsätter ut i två privata trädgårdar. Den gamla plantskoleträdgården är från 1950-talet och privata trädgården från 1970-talet. Här kan du uppleva allt från dammar och stenpartier till perennrabatter och ett vackert woodland.

Gå på svenskguidade, schemalagda trädgårdsvandringar, boka egen guidning eller vandra runt på egen hand i trädgårdarna med medhavd fika. Under vandringarna presenteras bland annat de växter som drar till sig pollinerande insekter och trädgårdens koppling till Bifonden.

Ring för besök utanför utsatta öppettider. Här kan du gå minikurser i bland annat beskärning och plantering, eller en längre kurs för att planera din egen täppa.

Hit kommer du bilburen. Parkera göra du i anslutning till plantskolan. Gästtoalett finns. Hundar är välkomna. Trädgården har vissa smala stigar men en liten omväg gör framkomligheten för rullstol möjlig.

Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
26/3 2018 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!