våra vackra trädgårdar
Skapa din egen resa till besöksträdgårdarna i Västsverige.
Låt dig inspireras av våra trädgårdsmästare och upplev skönheten i det västsvenska landskapet.
I anslutning till de flesta trädgårdar finns möjlighet till boende, mat och butiker.

Trädgårdsresans besöksmål är medlemmar i föreningen Svenska trädgårdar i väst.

Baldersnäs Herrgård

Vackert beläget på en halvö ligger den dalsländska pärlan Baldersnäs. Redan vid början av 1800-talet anlades den engelska parken, då förnämast i sitt slag.

LÄS MER

Bergfeltska trädgården

Restaurerad visningsträdgård med rötter i 1600-talet – en del av den K-märkta Västra gatan. Parkträd, perenner och stenparti upp mot utsiktsplats där Göta älv kan beskådas. Öppet året om. Guidning efter överenskommelse. Vid vissa tillfällen guidar vi även i Strandparken, nominerad till Årets park 2017.

LÄS MER

Björnhyltans Trädgård

Visningsträdgård med växthus, köksträdgård, örtagård, gårdsbutik och kulturstig. Här upplever du ekologi i praktiken. Kurser och unika upplevelser erbjuds. Trädgårdsguidningar arrangeras. Värt att notera - GPS visar ibland skogsväg som inte är framkomlig.

LÄS MER

En annan slags trädgård

Välkommen till en trädgård vars manifest lyder: En annan slags trädgård försöker utmana och ifrågasätta traditionella trädgårdsnormer i både handling och skrift.

LÄS MER

Eriksgård i Tvååker

Fokus på odling av perenner som passar vårt svenska klimat. Partiförsäljning i huvudsak men även andra arrangemang. Vacker privat trädgård som visas efter överenskommelse.

LÄS MER

Furets Plantskola

Trädgårdsvandringar i två trädgårdar, gamla plantskoleträdgården och i ägarnas privata trädgård. Unikt och personligt. Annorlunda sortiment av buskar, träd och perenner.

LÄS MER

Gunnebo Slott & Trädgårdar

Välbevarad, nyklassicistisk sommarvilla med terrasserad fransk, formell trädgård och stora rekonstruerade köksträdgårdar. Allt omgärdat av en engelsk landskapspark samt vackra promenadstigar.

LÄS MER

Handens Hus

Mitt på Kinnekulle med Vänern nedanför, hittar du Handens Hus. En plats för trädgårdsinspiration, egendesignat hantverk och rabatter fyllda av de blommor och växter som våra bin älskar som mest.

LÄS MER

Hultets Trädgård

Mitt i vackra Storåns dalgång hittar du Hultet och dess trädgård. Med en ås i ryggen, lövskog på sidorna och dalgången framför, kan man inte annat än förundras över platsens bedövande skönhet.

LÄS MER

Jonsereds Trädgårdar

Återskapad 1800-tals herrgårdsträdgård med fyra trädgårdskvarter. Formträdgård, köksträdgård, engelsk rosenträdgård, klassisk engelsk trädgård samt skotsk hedplantering, äppellund och utställningsträdgård.

LÄS MER

Känn trädgården i Askim

En familjeträdgård med sex olika rum, vart och ett utformat för att locka fram en speciell känsla och sinnesstämning.

LÄS MER

Mariagårdens trädgård

Visningsträdgård vid byggnadsminnesmärkt 1700-talshus i Stenunge by. Kulturväxter på ett nydanande sätt. Kurser, guidade turer, byggnadsvård och naturstigar.

LÄS MER
LADDA FLER
28 Juni 2018
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!
20 Februari 2018
26/3 är premiärdatumet för tradgardsresan.se!