Vårt paradis i Tibro

Kom och upplev en romantisk villaträdgård med en magnifik blandning av Cottage garden och medelhavstema.

ÖPPETTIDER PÅ Vårt paradis i Tibro

Trädgården är öppen under Bifondsdagen 4/7 samt vid privat bokning.

Vinrankor, persikoträd, grönsaker och fullbelagt bihotell

Här möts du av en stor mångfald av växter, framförallt perenner. Trädgården är ombonad och platser har skapats för både vila och rekreation. Återvunnet material såsom tex armeringsjärn skapar spännande karaktär åt trädgården. En gammal vintunna rymmer regnvatten och näckrosor trivs i zinkbaljan. I växthuset samsas grönsaksodlingen med persikoträdet. I medelhavshörnan växer fikon, oliv, citrus och agapanthus. Fjärilar, fåglar och bin hittar hit och förgyller tillvaron. Varje årstid har sin charm och sina specialiteter. Våren inleds med tusentals snödroppar och sommaren bjuder blommande perenner, magnolia och rosor i mängd. Hösten är skördetid och med sina vackra färger vittnar den om en kommande tid av ro. Vintern är julrosens högtid.

Då trädgården ligger i ett gammalt villaområde är det bäst att släppa av besökare vid huset för att därefter parkera på bilparkeringen ca 300 meter bort. Där finns även möjlighet att parkera eventuella bussar. Trädgården är endast öppen efter överenskommelse. Guidning på svenska och engelska kan ordnas. Viss försäljning av växter kan förekomma.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.
Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.
Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.