våra vackra trädgårdar
Skapa din egen resa till besöksträdgårdarna i västra och sydvästra Sverige.
Låt dig inspireras av våra trädgårdsmästare och upplev skönheten i det västsvenska landskapet.
NYHET, sök på kommunnamn i filtret "Sök på trädgårdsnamn" och hitta trädgårdar nära dig!

Trädgårdsresans samtliga besöksmål är också medlemmar i Föreningen Trädgårdsresan.
Visar 76 trädgårdar
FILTRERA RESULTAT
Lista
Karta

TYP AV TRÄDGÅRD

 • Gårdsbutik
 • Hälsoträdgård
 • Park och arboretum
 • Plantskola
 • Pollinatörernas paradis
 • Självplock
 • Slott och Säteri
 • Vinterträdgårdar
 • Visningsträdgård

se och göra

 • Boende
 • Café
 • Restaurang
 • Kulturmiljö
 • Meet the locals
 • Vandringsled

öppet datum

När hade du tänkt att besöka?

vart vill du åka?

Filtrera på geografiskt område. t ex Ort, Postnr

sök på trädgårdsnamn el. kommun

Återställ filter
se resultat

ÖVRIGA MEDLEMMAR I FÖRENINGEN TRÄDGÅRDSRESAN

Föreningen består av hängivna trädgårdsentusiaster/odlare med djup kunskap. Variationen av trädgårdar är rik, både vad gäller inriktning och storlek.

Aspebohl Trädgård

Aspebohl 120, 464 63 Brålanda
Inbjudande damm, perennrabatter och vackra sommarblommor. Växthus med gurka, tomater och vindruva. Öppet efter överenskommelse.

Åstols Park

Östra Dammen, 471 44 Åstol
Grönskande park i yttersta havsbandet som är en del av kulturarvet på Åstol. Parken bygger på tre delar: en för stillhet, en del för barnen och en del för aktiviteter. Parken är öppen året om.

Cramers Blommor

Annebergsvägen 2, 512 90 Hillared
Ett av Sveriges största Garden Center med växter, blommor och tillbehör för hem och trädgård. Stort sortiment av sommarblommor. Öppettider: måndag-fredag 9-19, lördag-söndag 9-17.

Cramers erbjuder även e-handel.

Fristorps gård

Fristorp 210, 461 93 Västra Tunhem
Odlar och förädlar frukt och bär samt försäljning av det som framställs under säsong. Öppet med trädgårdscafé: 4-5 maj, 7-8 sep kl 11-16. Under perioden 30 juni-8 sep är det öppet med trädgårdscafé på söndagar. 21 juli hålls extra öppet samt den 30 juni. Den 5 oktober firas Äpplets dag mellan 11-15. Det blir utställning med 50-70 sorters äpplen, provsmakning, pomolog på plats samt möjlighet att få medtagna äpplen sortbestämda. Välkomna!

Övrig tid, för minst 4 pers, - ring för besök.

Magnolia

Malma Bredöl 115, 465 91 Nossebro
Det här är platsen för dig som älskar dahlior, pelargoner och liljor. I visningsträdgården kan du njuta av över 400 olika sorters dahlior och 50 sorters liljor och i växthuset stoltserar en pelargonutställning med 300 olika sorter. Försäljning av lökar, knölar och blommor sker både via webshop och i den välsorterade butiken. Under juli-sep är cafét öppet och där lockar bl.a. en stor fikabuffé. Välkommen till en fantastisk handelsträdgård som är hundvänlig, barnvänlig och rullstolsvänlig.

Rångedala Plantskola

Gravryd Västergården, 516 93 Rångedala resp. Göteborgsvägen 179, 504 63 Borås
Två välsorterade Garden Center med inom-och utomhusväxter samt trädgårdens alla tillbehör. Stor avdelning med heminredning. Här kan du förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Öppet: vardagar 10–18, helger 10–15. Se hemsida för avvikande öppettider: rangedala.nu.

Trädgårdsforum

Byvägen 20, 438 36 Landvetter
Med personlig service och det noggrant utvalda som ledord, är Trädgårdsforum en av Göteborgsområdets mest välrenommerade trädgårdshandlare. Sortimentet sträcker sig från ett omfattande urval av växter och trädgårdsdekorationer till det som kan tänkas behövas för det vilda livet. Holkar, vattenbad och matbord – sådant som gör våra kära fåglar glada. Välkommen till en trädgårdshandel som funnits i mer än 40 år.

Wendelsbergsparken

Wendelsberg, 435 35 Mölnlycke
Park med anor från 1860-talet i engelsk romantisk landskapsstil med exotiska trädslag och dammar. Slottet i parken stod klart 1883. Området utgör ett viktigt natur-, kultur och friluftsområde. Promenadslingor, barnens naturstig och naturlek finns i parken. Friluftsområdet är mer tillgängliggjort med anlagd gångstig, discgolfbana, grillplats, fler parkbänkar, utegym och hinderbana. Utöver detta finns det möjlighet till logi och förtäring, se Wendelsbergs folkhögskola.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!