Inspiration
Välkommen att botanisera bland ett urval av inspirerande trädgårdsböcker och tips. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig. Det är Stadsbiblioteket Göteborg som står bakom merparten av tipsen. Övriga böcker som rekommenderas är skrivna av Trädgårdsresans egna medlemmar.
Hannu Sarenströms nya bok och inspirationsföreläsning "Det nya trädgårdslandet, om att odla grönsaker, blommor och sig själv". Klicka på bilden för att läsa mer.
Känn trädgården av Camilla Danielsson. Läs hur författaren, tillika medlem i Trägårdsresan, själv beskriver sin bok. Klicka på bilden för att läsa.
I trädgården hörs andra ekon av Göran Greider. Göran Greider skriver om sin vildvuxna trädgård utifrån vinter, vår, sommar och höst där alla årstiderna är vackra i hans ögon. Klicka på bilden för att läsa mer.
Vild iris av Louise Glück Årets Nobelpristagare fick Pulitzerpriset för denna diktsamling som gavs ut i USA 1992. Här är trädgården inte en vilsam plats utan snarare en konfliktzon. Klicka på bilden för att läsa mer.
(Boken om) min trädgård av Jamaica Kincaid. Ständigt Nobelpristippade Kincaids senaste bok är en samling essäer som på olika sätt har koppling till trädgårdar. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokashi Bokashi - för en bättre jord av Peter Streijffert  Gör din egen jord! Det enda du behöver är två hinkar under diskbänken och bokashiströ eller spray. Klicka på bilden för att läsa mer.
Stadsodlingens historia Stadsodlingens historia. Kålgårdar, kolonier och asfaltblommor av Ulrika Flodin Furås. Klicka på bilden för att läsa mer.
Författarens trädgård Författarnas trädgård av Jackie Bennett. Roald Dahl och Beatrice Potter skrev många av sina böcker i sina trädgårdar. Klicka på bilden för att läsa mer.
Skörda regnvatten av Eva Mathiasson och Susanna Widlundh   Vattenbrist, sinande brunnar och sjunkande grundvatten får många av oss att drömma om en trädgård oberoende av kommunalt rent vatten. Klicka på bilden för att läsa mer.

PGA DE NYA SKÄRPTA RÅDEN FRÅN FHM VÄLJER VI ATT FLYTTA FRAM ARRANGEMANGET PÅ OBESTÄMD TID. VI BER ATT FÅ ÅTERKOMMA MED MER INFO LÄNGRE FRAM.

 

Varmt välkommen till en härlig kväll på Bio Roy.

Nu när tiderna är som dom är gäller det att förgylla dagarna med sådant som vi faktiskt får göra. Tex kan vi besöka underbara trädgårdar i vår närhet, och dem finns det gott om! Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.

Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White* förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.