Inspiration
Välkommen att botanisera bland ett urval av inspirerande roadtrips, trädgårdsböcker och föreläsningar. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig.
Roadtrips

Svårt att välja besöksmål? Läs om våra skräddarsydda rutter runt om i Västra Götaland och Halland. Här finns en-, två-, och tredagarsrutter! Var vänlig och förhåll er till besöksmålens öppettider och eventuella  önskan om förbokning. Trevlig trädgårdsresa!

Artiklar

Här fyller vi på med inspirerande artiklar!

Vastsverige.com & Visithalland.com

vastsverige.com och visithalland.com hittar du mer och fler trädgårdsupplevelser där Trädgårdsresans besöksmål finns representerade. Låt dig inspireras!

Föreläsningar

Inspireras av våra föreläsare. Här får du tips på trädgårdsresor, får lyssna till författare som berättar om sina trädgårdsböcker, se filmer om nordiska bin och mycket mer.

Boktips

Stadsbiblioteket Göteborg står bakom merparten av boktipsen. Övriga böcker som rekommenderas är skrivna av Trädgårdsresans egna medlemmar.

Modern självhushållning av Anders Rydell och Alva Herdevall Det här är en självhushållningsbok för 2020-talet som förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla. Klicka på bilden för att läsa mer.
Trädgårdsbok, omslag. Året i en liten trädgård. Året i en liten trädgård av Erik Dahlin och Patrick Oscarsson Patrick Oscarsson arbetar som konditor på sin syster My Feldts bageri men är trädgårdsfantast på sin fritid. Tillsammans med sin sambo Erik Dahlin har han skapat en oas av en karg jordplätt i en radhusträdgård. Klicka på bilden för att läsa mer.
Ulla Molin, trädgårdsboks omslag. Ulla Molin: konsten att skapa den tidlösa trädgården av Liselotte Fritz. Ulla Molin var en ikonisk trädgårdsarkitekt och en förgrundsgestalt inom svensk trädgårdskonst. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, blomsterarrangemang på en pall. Life in the Studio - Inspiration and Lessons on Creativity av Frances Palmer. Den amerikanska keramikern, fotografen och odlaren har skrivit en bok om sig själv som samtidigt är en handbok i hur man lever ett kreativt liv. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, Mästarnas trädgårdsrum Mästarnas trädgårdsrum av Bella Linde. Boken är fylld med handfasta tips, goda råd och inspiration samt bilder av trädgårdsfotografen Gabriella Dahlman. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, bild på en köksträdgård Den blomstrande köksträdgården - potager på svenska av Anette Nilsson. En köksträdgård där nyttiga köksväxter odlas på ett dekorativt och vackert sätt. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag med illustrerade blommor Trädgårdsresans egna bok "Bi-tips för din trädgård" ger dig som ny trädgårdsentusiast handfasta tips och råd om hur du skapar en bivänlig trädgård. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, Hannu Sarenström vandrar i grönska Hannu Sarenströms nya bok och inspirationsföreläsning "Det nya trädgårdslandet, om att odla grönsaker, blommor och sig själv". Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, oskarp grönskande bakgrund med vippande vita blommor i förgrunden. Känn trädgården av Camilla Danielsson. Läs hur författaren, tillika medlem i Trägårdsresan, själv beskriver sin bok. Klicka på bilden för att läsa.
Bokomslag med Greiders skugga i bakgrunden, lila rosenskära i förgrunden. I trädgården hörs andra ekon av Göran Greider. Göran Greider skriver om sin vildvuxna trädgård utifrån vinter, vår, sommar och höst där alla årstiderna är vackra i hans ögon. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag med målad grönska Vild iris av Louise Glück. Årets Nobelpristagare fick Pulitzerpriset för denna diktsamling som gavs ut i USA 1992. Här är trädgården inte en vilsam plats utan snarare en konfliktzon. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, beige bakgrund med författarens namn i grönt. (Boken om) min trädgård av Jamaica Kincaid. Ständigt Nobelpristippade Kincaids senaste bok är en samling essäer som på olika sätt har koppling till trädgårdar. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, fingertoppar med Bokashijord i kupade händer. Bokashi - för en bättre jord av Peter Streijffert. Gör din egen jord! Det enda du behöver är två hinkar under diskbänken och bokashiströ eller spray. Klicka på bilden för att läsa mer.
Stadsodlingens historia, bokomslag med kål. Stadsodlingens historia. Kålgårdar, kolonier och asfaltblommor av Ulrika Flodin Furås. Att odla i staden har en lång tradition i Sverige. Klicka på bilden för att läsa mer.
Författarens trädgård, Bokomslag Författarnas trädgård av Jackie Bennett. Roald Dahl och Beatrice Potter skrev många av sina böcker i sina trädgårdar. Klicka på bilden för att läsa mer.
Bokomslag, stort vattenfat i grönska. Skörda regnvatten av Eva Mathiasson och Susanna Widlundh Vattenbrist, sinande brunnar och sjunkande grundvatten får många av oss att drömma om en trädgård oberoende av kommunalt rent vatten. Klicka på bilden för att läsa mer.