Höråsens plantskola

En plantskola med kärlek till det gröna och med öga för estetik. Här erbjuds allt från minsta perenn till största träd.

Café
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Höråsens plantskola Varberg

Vecka
År
27 Maj Mån28 Maj Tis29 Maj Ons30 Maj Tor31 Maj Fre01 Jun Lör02 Jun Sön

En gedigen handelsträdgård belägen nära havet och Åkullas bokskogar

Om du är ute efter växter av riktigt god kvalitet så har du kommit rätt. Här hittar du fruktträd, prydnadsträd, buskar, häckväxter, klätterväxter, perenner, rosor och mycket annat. För samtliga växtgrupper utlovas en garanti att du får en frisk och sortäkta planta. Självklart får du både planteringsråd och skötselanvisningar av den kunniga och engagerade personalen. I det breda sortimentet finns, utöver det som växer, även trädgårdstillbehör såsom krukor och redskap. Gå gärna runt i trädgårdsgångarna och kika in i växthuset. Du kommer med stor sannolikhet bli inspirerad och få idéer till din egen trädgård. Att sedan handelsträdgården ligger så vackert i Tvååker, med havet och bokskogen som närmaste granne, gör besöket här än mer angenämt. Omgivningen imponerar verkligen.

Här finns gästtoalett och goda parkeringsmöjligheter. Kopplade hundar är välkomna. En fikavagn finns med lite godsaker för den som känner för det.

Bengt Karlsson från Klöva Naturträdgård finns på plats utanför Kuskbostaden, Sundsby Säteri den 5 juni mellan 11-15
Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!