Källdalens Trädgårdar

Välkommen till Källdalens Trädgårdar, vackert beläget i Hallands hjärta. Hoppas du har god tid på dig, för här finns mycket att se. En plats där skog, åker, trädgård och natur smälter samman.

Café
Kulturmiljö
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Källdalens Trädgårdar Falkenberg

För öppettider 2024, se hemsida, Instagram/Facebook, eller kontakta oss på tel. 0706-912084.

Här sjuder det av aktivitet och den röda tråden är biologisk mångfald, ekologisk odling och KRAV-certifierat.

Källdalens Trädgårdar ligger omgivet av bokskog, slingriga grusvägar och naturlandskap. Här finns en plantskola, en örtagård, växthus, odlingar av både blommor och grönsaker, gårdsbutik och en skogsträdgård.

I plantskolan finns ett stort sortiment av fjärils- och bivänliga växter och perenner samt stora visningsträdgårdar. I Örtagården samsas kryddväxter och perenner i ett stort blomsterland. Gårdsbutiken erbjuder egenodlade grönsaker och blommor efter säsong, krukor och trädgårdstillbehör. I växthusen hittar du tomatodlingar och växtförsäljning. Skogsträdgården tjänar bland annat som en plats för rekreation, återhämtning och lugn. Varje säsong har sin charm, allt från vårens frösådder, sticklingar och småplantor till höstens ljuvliga skörd. Tag gärna god tid på dig och upplev den biologiska mångfalden med alla dina sinnen.

Tillgängligheten är delvis begränsad för rollator/rullstol, dock fungerar det med barnvagn. Kopplade hundar är välkomna. Parkering finns intill trädgården. Observera att vägen mellan Ästad vingård och Källdalen är avstängd. Ta väg 154 från Falkenberg, mot Ullared, och sväng vänster mot Hakestad.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!