Känn trädgården i Askim

En familjeträdgård med sex olika rum, vart och ett utformat för att locka fram en speciell känsla och sinnesstämning.

ÖPPETTIDER PÅ Känn trädgården Göteborg

Vecka
År
08 Apr Mån09 Apr Tis10 Apr Ons11 Apr Tor12 Apr Fre13 Apr Lör14 Apr Sön

Ett grönskande paradis 

På Hultåsens södra ände, med dess tall- och björkskogar, släta berghällar och ljung, ligger ett litet paradis. En privat villaträdgård på 1050 kvadratmeter som under 20 år formats utifrån Camilla Danielssons idé om färg, form och doft. Trädgården har sex olika rum. Entrén förgylls av praktperenner i rosa och rött, en solig ros- och örtplantering går i blått, grått och vinrött. Vidare hittas en grön oas under uppstammade rhododendron, en eldig plantering vid urberget, en vitblommande lund med buskar och perenner och till sist en glänta mellan trädgård och natur.

Skapandet av trädgården resulterade i boken Känn trädgården som handlar om att hitta sin egen trädgårdsidé och använda den som en kompass när den egna trädgården skapas.

Trädgården har öppet sista söndagen varje månad, från januari till november. De för en privatträdgård generösa öppettiderna grundar sig i Camillas motto: ”Trädgården är en källa till glädje och skönhet året runt”. Aktuella datum finns på Känn trädgårdens egen hemsida. I trädgården finns en liten plantskola och inredningsbutik och om vädret tillåter även servering av fika och något för magen. Intäkterna från försäljning av Trädgårdsresans bok och affisch går direkt till Bifonden.

Kopplad hund är tillåten och plats för medhavd fika finns i trädgården. Ej gästtoalett. Busshållplats: Trollängen, 250 m. Enstaka bilar kan parkeras utefter staketet. Bussar kan ej köra hela vägen upp. Tomten är kuperad med delvis smala gångar i natursten och med många trappsteg.