Nolhaga park

Kom och njut av anrika Nolhaga park och slott – på promenadavstånd från charmiga Alingsås. Här finns att uppleva alla årstider, för både stora och små.

Café
Kulturmiljö
Vandringsled
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Nolhaga park

Vecka
År
27 Jun Mån28 Jun Tis29 Jun Ons30 Jun Tor01 Jul Fre02 Jul Lör03 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

En romantisk engelsk park och närmast slottet ett trädgårdsideal av fransk barock och italiensk nyrenässans

Slottet är en patriciervilla i italiensk nyrenässansstil. Mycket arbete är nedlagt under årens lopp för att få till den grönskande oas som parken är idag. Tillsammans utgör parken och slottet ett magnifikt utflyktsmål. Här finns vidsträckta ytor där du kan njuta av vackra planteringar, buskar och träd. Här finns även vackra broar och dammar. Under våren kan du med fördel gå längst ut mot sjön och kika på fåglar. Sommartid lockas många barnfamiljer av både den stora utflyktslekplatsen och djuren som finns att beskåda. Du kan också få uppleva känslan av svensk regnskog genom sumpskogsområdet Kongo. En populär höstaktivitet är att bada i de stora mängderna höstlöv som täcker marken. Här är lätt att tillbringa många timmar. Kanske du vill testa på frisbee-golf. I hela parken finns möjlighet till att sitta ner med egen fika alt. besöker du cafeet om du blir sugen på något gott.

Tillgängligheten i parken är överlag god. Det är asfalterade eller grusade gångvägar som möjliggör för både rullstol och barnvagn att tas sig fram. Toalett finns och kopplade hundar är välkomna. Det finns gott om parkeringsplatser för både bilar och bussar. Infopoint i Nolhaga slott tillhandahåller turistinformation och broschyrer, öppet vardagar 11–16.

Trädgårdarna i Roadtrip no.6 "Från Alingsås till Änglagårdsland" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.5 "Tredagarstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då många av trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!
Trädgårdarna i Roadtrip no.10 "Endagstur i Bohuslän" har öppet till förmån för Bifonden denna dag. Passa på att göra roadtripen då trädgårdarna gemensamt har öppet samtidigt som du gör ett välgörande trädgårdsbesök för våra pollinatörer!