Oves Trädgård

Här är tydligt vilka som premieras, nämligen våra älskade pollinatörer! Välkommen till en biodlares trädgård.

ÖPPETTIDER PÅ Oves Trädgård Falköping

2024: Öppet enligt överenskommelse.

Pollinatörernas paradis

Om du är ute efter perfekt krattade gångar anlagda med millimeterprecision, jag då har du kommit helt fel. I Oves trädgård är det naturen, bina och det lummigt gröna som sätter dagordningen. Här får du uppleva en rik natur av särskilt pollen- och nektarrika växter. Även om ytan är liten (det är en villaträdgård) så är artrikedomen stor. Här samsas bärbuskar, fruktträd, blommande växter, och självklart många bikupor, om utrymmet. Kom och njut av binas surr, följ deras dans utanför kuporna och förundras över det naturligt vackra.

Den honung och äpplemust som produceras, finns till försäljning för den som vill ha med sig en liten del av Oves trädgård hem. Ove själv guidar gärna runt i trädgården och visar även kuporna. Dock krävs förhandsbokning för besök. Det språk, utöver svenska, som behärskas är engelska, franska och tyska. Parkering sker på gatan utanför. Tyvärr finns inte någon gästtoalett och våra eventuella fyrbenta vänner får snällt vänta utanför trädgården.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!