Pionterrassen i Annelundsparken, Borås

Älskar du pioner? Då ska du bege till Annelundsparken och leta upp pionterassen. Magnifik blomsterprakt utlovas!

Boende
Café
Restaurang
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Pionterrassen i Annelundsparken Borås

Vecka
År
22 Jul Mån23 Jul Tis24 Jul Ons25 Jul Tor26 Jul Fre27 Jul Lör28 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Borås stads stolthet

Annelundsparken är 91 400 kvadratmeter stor och mer än halva arealen är naturpark. På försommaren blommar azaleor och rhododendron och promenadstigarna slingrar sig genom den vackra naturen. Tall, ek och bok dominerar trädbeståndet med en undervegetation av hassel, fläder och getapel. Du kan även njuta av rosor, magnolia och prydnadsbuskar, bara för att nämna några exempel.

Parkens smycke är pionterassen med ett 80-tal sorter som du finner nedanför Annelundsvillan på den mellersta terrassen. Annelundsvillan är ett klassiskt funkishus byggt på 1930-talet som rymmer större sittningar och som serverar en utmärkt lunch. För den som har medhavd matsäck finns många fina platser att sitta ner på.  Pionblomningen börjar i mitten av maj och når sin höjdpunkt kring midsommar. Detta är en magnifik plats för njutning av pionernas praktfulla blomning. Pionsortimentet är uppmärkt med respektive sortnamn. Här finns ett stort antal luktpioner, hybrider och vildarter av växten representerade. 

På den nedre terrassen finns en fruktträdgård som rymmer ett flertal fruktträd och bärbuskar. Familjeträd, högstam, frukthäck och kordongträd. Här kan du studera ett riktigt hantverksmässigt arbete med att bygga upp varje träd enligt de olika beskärningsprinciperna. I parken finns också en kolonistuga, boulebana och en stor lekplats inbäddad i grönska.

Trädgårdsvandringar arrangeras efter bokning. Gästtoalett finns.  Goda parkeringsmöjligheter för både bil och buss. Parken är öppen året runt och är gratis att tillträda. Kopplade hundar är välkomna.

Varmt välkommen att ta del av Trädgårdsresan, Bifonden och ett urval av våra medlemmar. I år firar Trädgårdsresan tio år och det firar vi med en sommarutställning på Sundsby Säteri.
Invigning av Susiés English Garden den 30 juni kl 11.00. Vi knyter åter igen ihop banden mellan Sverige och England. På plats finns bland andra Susie White, trädgårdens designer. Susie kommer, tillsammans med trädgårdsmästaren och författaren Simon Irvine att inviga trädgården. Trädgårdsresan bjuder på alkoholfritt bubbel. Varmt välkommen!