Sannagårds B&B and Gardens

Vid Vinåns dalgång, endast en kvart från havet och omgiven av de halländska kullarna ligger denna pärla. Välkommen till en plats med gammaldags charmig engelsk atmosfär.

Boende
Café
Vägbeskrivning

ÖPPETTIDER PÅ Sannagårds B&B and Gardens Falkenberg

Öppet för Bifondsdagen 21/5 2023.
Övrig tid efter överenskommelse.

En utemiljö målad med trädgårdsmästarens pensel

Sannagård är en anrik nämndemansgård från 1800-talet. Ett tiotal olika trädgårdar bildar tillsammans en mindre park kring den unika byggnaden. Trädgårdarna går i engelsk stil och har drag av Cottage samt Arts & Crafts. Här följs det engelska trädgårdsåret som börjar i februari med snowdrop walk, sedan vidare över vintergäck, narcisser, tulpaner, magnolior, bluebells och så vidare till höstens färger. Rabattträdgårdarna är färgtematiserade, tex White, Yellow, Purple och Bourgogne. Här finns lusthus, växthus och arboretum. Under trädgårdens öppettider erbjuds kaffeservering samt försäljning av plantor och blomsterstöd. Övriga besök bokas via telefon eller mail. Egen matsäck kan avnjutas på plats. Trädgårdsvandring och guidning kan ordnas. För den som önskar övernattning erbjuds Bed and Breakfast.

Det kuperade delarna av trädgården är ej tillgänglighetsanpassade. Kopplade hundar är välkomna. Gästtoalett finns. Parkering för bil och buss finns, dock är besöksantalet begränsat till hundra personer (två bussar) åt gången.