Baldersnäs Herrgård

Vackert beläget på en halvö ligger den dalsländska pärlan Baldersnäs. Redan vid början av 1800-talet anlades den engelska parken, då förnämast i sitt slag.

ÖPPETTIDER PÅ Baldersnäs Herrgård

Vecka
År
06 Jul Mån07 Jul Tis08 Jul Ons09 Jul Tor10 Jul Fre11 Jul Lör12 Jul Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Storslagen natur och sekelskiftescharm. Här är lätt att bli imponerad

Parken består till stor del av finklippta gräsytor, fantastiska träd och många buskar. Flera av de träd som planterades på 1800-talet finns kvar än idag. Parkens grundare Carl Fredrik Waern rönte internationell uppmärksamhet för sina idéer och för skapandet av detta mästerverk till trädgård. Han såg bl.a. odlingsmarkerna som en del av parklandskapet. Det finns gångstigar både i parken och utefter strandpromenaden som sträcker sig ca 7 km runt halvön. Här finns flera fina badplatser och två berömda, konstgjorda holmar – Parasollholmen och Lindholmen. Örtagården och grönsaksodlingen förser den intilliggande restaurangen med närodlat.

Parken är alltid öppen för besökare. Gästtoaletter finns och parkeringsmöjligheterna för både bil och buss är mycket goda. Fika finns på det sommaröppna caféet. Medhavd matsäck kan med fördel ätas i parken. Lekplats och hantverksbutik finns på området. Kopplade hundar är välkomna.

Nu när tiderna är som dom är gäller det att förgylla dagarna med sådant som vi faktiskt får göra. Tex kan vi besöka underbara trädgårdar i vår närhet, och dem finns det gott om! Turistrådet Västsverige har satt samman ett förslag på en roadtrip i Boråsregionen. Ut och njut.

Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White* förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.
Den klassiska engelska trädgården i Jonsered har fått en motsvarighet i Saltwell Park, Gateshead, Newcastle, en västsvensk trädgård, ”The Buzzing Garden”. Läs här om den fina invigningen!