Baldersnäs Herrgård

Vackert beläget på en halvö ligger den dalsländska pärlan Baldersnäs. Redan vid början av 1800-talet anlades den engelska parken, då förnämast i sitt slag.

ÖPPETTIDER PÅ Baldersnäs Herrgård

Vecka
År
11 Nov Mån12 Nov Tis13 Nov Ons14 Nov Tor15 Nov Fre16 Nov Lör17 Nov Sön
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT
ÖPPET DYGNET RUNT

Storslagen natur och sekelskiftescharm. Här är lätt att bli imponerad

Parken består till stor del av finklippta gräsytor, fantastiska träd och många buskar. Flera av de träd som planterades på 1800-talet finns kvar än idag. Parkens grundare Carl Fredrik Waern rönte internationell uppmärksamhet för sina idéer och för skapandet av detta mästerverk till trädgård. Han såg bl.a. odlingsmarkerna som en del av parklandskapet. Det finns gångstigar både i parken och utefter strandpromenaden som sträcker sig ca 7 km runt halvön. Här finns flera fina badplatser och två berömda, konstgjorda holmar – Parasollholmen och Lindholmen. Örtagården och grönsaksodlingen förser den intilliggande restaurangen med närodlat.

Parken är alltid öppen för besökare. Gästtoaletter finns och parkeringsmöjligheterna för både bil och buss är mycket goda. Fika finns på det sommaröppna caféet. Medhavd matsäck kan med fördel ätas i parken. Lekplats och hantverksbutik finns på området. Kopplade hundar är välkomna.

Läs hur den kända trädgårdsprofilen Susie White* förvånades och förtjusades över vad de svenska trädgårdarna hade att erbjuda under hennes rundresa.
Den klassiska engelska trädgården i Jonsered har fått en motsvarighet i Saltwell Park, Gateshead, Newcastle, en västsvensk trädgård, ”The Buzzing Garden”. Läs här om den fina invigningen!
Köp Bifondens bok och poster, till förmån för våra pollinerande insekter!
Från import av en Klassisk Engelsk Trädgård till Jonsered, Göteborg till export av en Västsvensk Trädgård till Gateshead, Newcastle!